Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Zaupanje za prihodnost: Slovenija v Varnostnem svetu OZN

V sredo, 22. novembra 2022, je Fakulteto za družbene vede obiskala zunanja ministrica Republike Slovenije, ga. Tanja Fajon. Ob tej priložnosti je opravila predavanje na temo “Zaupanje v prihodnost: Slovenija v Varnostnem svetu OZN.”

24. november 2022 | EARL

Gostujoče predavanje dr. Igorja Rogelje “Od azijskih vrednot k človekovim pravicam in posledice za mednarodni režim varovanja človekovih pravic”

V četrtek, 10. novembra 2022 je na Fakulteti za družbene vede, v so-organizaciji Katedre za mednarodne odnose in Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (EARL) gostoval doc. dr. Igor Rogelja, predavatelj iz University College London.

21. november 2022 | EARL

Testni dostop East & South Asia Database‎

Pridobili smo testni dostop do elektronskega vira East & South Asia Database‎. Testni dostop je omogočen do 31. decembra 2022.

14. november 2022 | EARL

Vse člane knjižnice vabimo na brezplačne tečaje! NOVI TERMINI!

Osrednja družboslovna knjižnica JG vabi, da se udeležite naslednjih tečajev: COBISS EKSPRES, ELEKTRONSKI INFORMACIJSKI VIRI in UPORABA EndNote. Prav tako vas vabimo na INDIVIDUALNO SVETOVANJE. Tečaji bodo izvedeni v predavalnici 26 in preko ZOOM-a. Tečaji so za člane knjižnice brezplačni.

04. november 2022 | Obvestila, Tečaji

Nove knjige v ODKJG - oktober 2022

Na seznamu najdete nove knjige, ki jih je ODKJG pridobila v oktobru 2022. Poglejte, morda dobite kakšen dober namig za študij.

02. november 2022 | Nove publikacije

EARL-ovci o Kitajski dvajsetih let našega stoletja

Maja Veselič, Saša Istenič Kotar in Nina Pejič so za Studio ob 17h analizirali prihajajočo dobo Kitajske kot nesporne gospodarske in politične velesile ter izzive, s katerimi se srečuje prvič v svoji večtisočletni zgodovini.

02. november 2022 | EARL

Novo v knjižnici …

Ste polnilec za telefon pozabili doma? Se vam je pravkar pokvaril polnilni kabel? V knjižnici si lahko čitalniško izposodite različne polnilne kable in stenske polnilce.

26. oktober 2022 | Obvestila

Nove knjige v ODKJG - september 2022

Na seznamu najdete nove knjige, ki jih je ODKJG pridobila v septembru 2022. Poglejte, morda dobite kakšen dober namig za študij.

05. oktober 2022 | Nove publikacije

Jana Rošker gostja na RTVSLO

Veseli smo, da lahko poročamo o intervjuju, ki ga je naša Jana imela za osrednjo radijsko mrežo. Vabljeni k poslušanju! Za povezavo do intervjuja kliknite na fotografijo!

26. september 2022 | EARL

Prof. dr. Zlatko Šabič govorec na posvetu Kitajske akademije za družbene vede

Vodja EARL, prof. dr. Zlatko Šabič, je bil povabljen, da se z referatom udeleži posveta možganskih trustov srednje in vzhodne Evrope, ki se je odvijal 21. septembra 2022.

26. september 2022 | EARL