Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

S predavanja - Samuraji, konfucianisti, gentlemani

V okviru posebne serije predavanj EARLA ob stoletnici Univerze v Ljubljani, je 4. decembra 2019 potekalo predavanje dr. Luke Culiberga z naslovom »Samuraji, konfucianisti, gentlemani: kako je Japonska postala moderna in pri tem iznašla tradicijo«.

16. december 2019 | EARL

Predavanje dr. Maje Veselič v ciklusu javnih predavanj v EARL: Transformacije tajvanskega in japonskega budizma in budističnih organizacij na primeru pomoči ob naravnih nesrečah

11. decembra ob 17:00 bo v predavalnici 08 (EARL, FDV) potekalo predavanje dr. Maje Veselič z naslovom »Transformacije tajvanskega in japonskega budizma in budističnih organizacij na primeru pomoči ob naravnih nesrečah«.

04. december 2019 | EARL

S predavanja – Kitajska med Hong Kongom in ZDA

V ponedeljek, 25. novembra 2019, je v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo (EARL) potekalo predavanje dolgoletnega novinarja in trenutnega dopisnika RTV SLO iz Pekinga, dr. Uroša Lipuščka.

04. december 2019 | EARL

EARL delegacija na slovensko-japonskem forumu: 'Družba 5.0 v Sloveniji - naslednji korak'

4. novembra se je delegacija Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo udeležila foruma z naslovom 'Society 5.0 in Slovenia - Next Step' v Kristalni palači, ki sta ga gostila Japonsko veleposlaništvo in Slovensko-japonski poslovni svet.

04. december 2019 | EARL

Predavanje dr. Luke Culiberga v ciklusu javnih predavanj v EARL: Samuraji, konfucianisti, gentlemani: kako je Japonska postala moderna in pri tem iznašla tradicijo

4. decembra 2019 ob 17:00 bo v predavalnici 08 (EARL, FDV) potekalo predavanje dr. Luke Culiberga z naslovom "Samuraji, konfucianisti, gentlemani: kako je Japonska postala moderna in pri tem iznašla tradicijo".

28. november 2019 | EARL

Javno predavanje dr. Uroša Lipuščka z naslovom 'Kitajska med Hong Kongom in ZDA'

Vabljeni na predavanje dr. Uroša Lipuščka z naslovom 'Kitajska med Hong Kongom in ZDA', ki bo potekalo v ponedeljek, 25. novembra ob 16. uri v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo (EARL).

20. november 2019 | EARL

Predavanje dr. Chikako Shigemori Bučar v ciklusu javnih predavanj v EARL: Najstarejše japonske razglednice v Sloveniji

20. novembra 2019 ob 17:00 bo v predavalnici 08 (EARL, FDV) potekalo predavanje dr. Chikako Shigemori Bučar z naslovom "Najstarejše japonske razglednice v Sloveniji".

18. november 2019 | EARL

S predavanja - Priseljevanje na Japonskem

V okviru posebne serije predavanj EARLA ob stoletnici Univerze v Ljubljani, je 6. novembra 2019 potekalo predavanje doc. dr. Nataše Visočnik z naslovom »Priseljevanje na Japonskem: pomanjkanje delovne sile in družbene spremembe«.

18. november 2019 | EARL

Predavanje veleposlanika Republike Koreje

Na Filozofski fakulteti je ob veleposlaniškem obisku v okviru Dneva Koreje, 8. novembra 2019, potekalo predavanje o diplomatskih odnosih na korejskem polotoku.

18. november 2019 | EARL

Uspešno predavanje dr. Klare Hrvatin: Umetniška gibanja, ki so oblikovala japonsko povojno umetnost

V sredo, 30. oktobra 2019, smo prisluhnili predavanju Umetniška gibanja, ki so oblikovala japonsko povojno umetnost.

18. november 2019 | EARL