Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

EARL delegacija na slovensko-japonskem forumu: 'Družba 5.0 v Sloveniji - naslednji korak'

4. novembra se je delegacija Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo udeležila foruma z naslovom 'Society 5.0 in Slovenia - Next Step' v Kristalni palači, ki sta ga gostila Japonsko veleposlaništvo in Slovensko-japonski poslovni svet.

04. december 2019 | EARL

Predavanje dr. Luke Culiberga v ciklusu javnih predavanj v EARL: Samuraji, konfucianisti, gentlemani: kako je Japonska postala moderna in pri tem iznašla tradicijo

4. decembra 2019 ob 17:00 bo v predavalnici 08 (EARL, FDV) potekalo predavanje dr. Luke Culiberga z naslovom "Samuraji, konfucianisti, gentlemani: kako je Japonska postala moderna in pri tem iznašla tradicijo".

28. november 2019 | EARL

Javno predavanje dr. Uroša Lipuščka z naslovom 'Kitajska med Hong Kongom in ZDA'

Vabljeni na predavanje dr. Uroša Lipuščka z naslovom 'Kitajska med Hong Kongom in ZDA', ki bo potekalo v ponedeljek, 25. novembra ob 16. uri v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo (EARL).

20. november 2019 | EARL

Predavanje dr. Chikako Shigemori Bučar v ciklusu javnih predavanj v EARL: Najstarejše japonske razglednice v Sloveniji

20. novembra 2019 ob 17:00 bo v predavalnici 08 (EARL, FDV) potekalo predavanje dr. Chikako Shigemori Bučar z naslovom "Najstarejše japonske razglednice v Sloveniji".

18. november 2019 | EARL

S predavanja - Priseljevanje na Japonskem

V okviru posebne serije predavanj EARLA ob stoletnici Univerze v Ljubljani, je 6. novembra 2019 potekalo predavanje doc. dr. Nataše Visočnik z naslovom »Priseljevanje na Japonskem: pomanjkanje delovne sile in družbene spremembe«.

18. november 2019 | EARL

Predavanje veleposlanika Republike Koreje

Na Filozofski fakulteti je ob veleposlaniškem obisku v okviru Dneva Koreje, 8. novembra 2019, potekalo predavanje o diplomatskih odnosih na korejskem polotoku.

18. november 2019 | EARL

Uspešno predavanje dr. Klare Hrvatin: Umetniška gibanja, ki so oblikovala japonsko povojno umetnost

V sredo, 30. oktobra 2019, smo prisluhnili predavanju Umetniška gibanja, ki so oblikovala japonsko povojno umetnost.

18. november 2019 | EARL

Predavanje dr. Nataše Visočnik v ciklusu javnih predavanj v EARL: Priseljevanje na Japonskem: pomanjkanje delovne sile in družbene spremembe

6. novembra 2019 ob 17:00 bo v predavalnici 08 (EARL, FDV) potekalo predavanje dr. Nataše Visočnik z naslovom "Priseljevanje na Japonskem: pomanjkanje delovne sile in družbene spremembe".

06. november 2019 | EARL

Uspešno izvedena mednarodna konferenca 'Tajvanska filozofija in ohranjanje tradicionalne konfucijanske filozofije'

Med 16. in 17. oktobrom 2019 je v Ljubljani potekala mednarodna konferenca o tajvanski filozofiji in ohranjanju konfucijanske tradicije, organizirana v sodelovanju med Univerzo v Ljubljani, Raziskovalnim središčem za Vzhodno Azijo in TRCCS Narodne centralne knjižnice v Tajpeju. ​

06. november 2019 | EARL

Predstavitev priložnosti v sklopu Japonske fundacije: predavanje ge. Sanae Tada v EARL

Ga. Sanae Tada, direktorica izpostave Japonske fundacije v Budimpešti, je v ponedeljek, 21. oktobra 2019, v sklopu Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo, izvedla predstavitev aktivnosti Japonske fundacije in priložnosti, ki jih ta ponuja.

31. oktober 2019 | EARL