Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Japonska fundacija in njene aktivnosti v Srednji in Vzhodni Evropi - predstavitev ga. Sanae TADA

Gospa Sanae TADA je imela predstavitev v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo (EARL). Predavanje je potekalo v ponedeljek, 21. oktobra 2019, ob 9. uri v čitalnici EARL-a na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

22. oktober 2019 | EARL

Gostujoče predavanje dr. Yuke Kadoi: Iran in Kitajska na modri in beli cesti

Vabljeni na gostujoče predavanje dr. Yuke Kadoi z naslovom "Iran in Kitajska na modri in beli cesti" (Persia and China on the Blue and White Road) v sredo, 23. oktobra ob 16:30 v Modri sobi Filozofske fakultete, Univerze v Ljubljani.

20. oktober 2019 | EARL

Mednarodna konferenca "Tajvanska filozofija in ohranitev konfucijske tradicije"

Med 16. in 17. oktobrom 2019 bo v Ljubljani potekala mednarodna konferenca o tajvanski filozofiji in ohranjanju konfucijske tradicije, katere soorganizator je tudi Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo.

05. oktober 2019 | EARL

Serija predavanj dr. Ildiko Marie Farkas

Vabljeni na serijo javnih predavanj dr. Ildiko Marie Farkas, profesorice na Inštitutu za orientalske jezike in kulturo (Oddelek za japonske študije, Fakulteta za humanistične in družbene vede, Univerza reformirane cerkve Károli Gáspár na Madžarskem), ki bodo potekala med torkom, 8. 10. in četrtkom 10. 10. 2019.

04. oktober 2019 | Dogodki, Obvestila, EARL

Profesorica Jana Rošker – častna članica Evropskega združenja za kitajsko filozofijo!

Prof. dr. Jana Rošker, ustanovna članica EARL, je prejela posebno priznanje za svoje akademsko delo na letošnji konferenci Evropskega združenja za kitajsko filozofijo.

01. oktober 2019 | EARL

Predstavitev EARL-a: East Aisa Resource Library v EAAA Bulletin

Dr. Zlatko Šabič and mag. Mirjam Kotar sta objavila prispevek v EAAA Bulletin št. 3 z naslovom "The EARL: East Asia Resource library".

17. julij 2019 | EARL

Raziskovanje vloge severnojadranskih pristanišč v okviru pobude Pas in Cesta

Rezultati analize bodo izšli v obliki knjige in objavljeni v angleškem in kitajskem jeziku v jeseni 2019.

27. junij 2019 | EARL

Ob vstopu EARLa v četrto leto njegovega obstoja

Odnosi, ki jih vzpostavljamo, povezujejo različne, nekoč vzajemno oddaljene kontinente in vežejo preteklost s prihodnostjo.

27. junij 2019 | EARL

S predavanja: Tajvan – med obeti in negotovostjo

Predavanje dr. Saše Istenič Kotar 22. maja 2019 v okviru ciklusa javnih predavanj v EARL-u ob stoletnici UL, je naslovilo mednarodni položaj Tajvana.

28. maj 2019 | EARL

Predavanje Dr Saše Istenič Kotar: Tajvan – med obeti in negotovostjo

V okviru ciklusa javnih predavanj v EARL-u ob stoletnici UL bo 22. maja 2019 ob 16:00 uri v predavalnici 08 (EARL, FDV) predavanje dr. Saše Istenič Kotar z naslovom Tajvan - med obeti in negotovostjo.

15. maj 2019 | EARL