Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Spletno predavanje: »Zahtevali smo delavce a prišli so ljudje: delovne migracije v Vzhodni Aziji«

Vabljeni na spletno predavanje dr. Isabelle Cheng: »Zahtevali smo delavce a prišli so ljudje: delovne migracije v Vzhodni Aziji«, 18. marca ob 16.30 uri.

09. marec 2021 | EARL

Spletni dogodek Družba 5.0: kibernetska varnost in urbana mobilnost v zraku

Vljudno vabljeni na spletni dogodek Družba 5.0 / Society 5.0, 18. marca ob 9. uri, ki se bo osredotočil na kibernetsko varnost (Cyber Security) in urbano mobilnost v zraku (Urban Air Mobility). Dogodek pripravljajo Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji, Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije, Slovensko-japonski poslovni svet in AV Living Lab.

02. marec 2021 | EARL

Spletno predavanje prof. Ming-sho Ho: »Jedrska energija in istospolne poroke: politika družbenih gibanj na Tajvanu«

Vljudno vabljeni na spletno gostujoče predavanje prof. Ming-sho Ho: »Jedrska energija in istospolne poroke: politika družbenih gibanj na Tajvanu« (»Nuclear energy and same-sex marriage: the recent politics of social movement in Taiwan«), ki bo v ponedeljek, 8. marca ob 9.30.

01. marec 2021 | EARL

Simpozij - Vzhodna Azija: Pandemija COVID, etika globalnega humanizma in usoda kulturnih dediščin.

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) je eden izmed soorganizatorjev simpozija z naslovom Vzhodna Azija: Pandemija COVID, etika globalnega humanizma in usoda kulturnih dediščin. S simpozijem, ki bo potekal v soorganizaciji Oddelka za azijske študije in programske skupine Azijski jeziki in kulture Filozofske fakultete, bomo obeležili četrt stoletja obstoja obstoja Oddelka.

21. februar 2021 | EARL

Poziv za prispevke: Situations International Conference 2021

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) je so-organizator mednarodne konference Situations 2021 z naslovom Med Azijo in Evropo: kam gredo primerjalne kulturne študije? Konferenca bo izvedena Ljubljani med 21. in 22. majem 2021 v hibridni obliki (kombinacija spletnih in fizičnih dogodkov). Rok za oddajo raziskovalnih predlogov, ki naj bodo dolgi 4.000 besed, vključno s 100 besed dolgim življenjepisom in 150-besednim povzetkom, je 15. april 2021.

21. februar 2021 | EARL

Spletno predavanje “Poroka na poti k enakosti: tajvanska zgodba”

EARL vabi na spletno predavanje »Taiwan Lectures on Chinese Studies«, ki ga organizirajo naši partnerji, School of Oriental and African Studies(SOAS), Velika Britanija, National Central Library (Tajvan, in Center for Chinese Studies (Tajvan).

19. januar 2021 | EARL

NOVO: EARL Newsletter 2020

To je že naše četrto poročilo o dejavnostih in načrtih v okviru Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo, objavljeno z namenom informiranja sodelujočih institucij in vseh pripadnikov akademije, gospodarstva in širše javnosti, ki nas podpirajo, spremljajo ter se udeležujejo naših dogodkov.

11. januar 2021 | EARL, Glasila

Testni dostop do japonske baze podatkov Yomidas Rekishikan

Yomidas Rekishikan je zgodovinskii arhiv časopisov na Japonskem. Študenti in zaposleni na Fakulteti za družbene vede in Filozofski fakulteti lahko do baze dostopajo od 5. januarja do 7. marca 2021.

05. januar 2021 | EARL

Vabljeni na izmenjavo v okviru programa MIRAI

Japonsko Ministrstvo za zunanje zadeve vabi slovenske študente, da se udeležijo programa MIRAI (Inicitativa medsebojnega razumevanja, intelektualnih odnosov in akademske izmenjave) na Japonskem, maja 2021.

28. december 2020 | EARL

EARL vabi: tretje online predavanje Taiwan Lecture on Chinese Studies

Z veseljem vas obveščamo, da bo organizirano že tretje predavanje “Taiwan Lecture on Chinese Studies,” ki ga organizirajo partnerji EARL-a. Tretje predavanje bosta gostili Univerza v Tel Avivu (Izrael), National Central Library (Tajvan) in Center za kitajske študije (Tajvan).

16. december 2020 | EARL