Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

NOVO: EARL Newsletter 2020

To je že naše četrto poročilo o dejavnostih in načrtih v okviru Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo, objavljeno z namenom informiranja sodelujočih institucij in vseh pripadnikov akademije, gospodarstva in širše javnosti, ki nas podpirajo, spremljajo ter se udeležujejo naših dogodkov.

11. januar 2021 | EARL, Glasila

Testni dostop do japonske baze podatkov Yomidas Rekishikan

Yomidas Rekishikan je zgodovinskii arhiv časopisov na Japonskem. Študenti in zaposleni na Fakulteti za družbene vede in Filozofski fakulteti lahko do baze dostopajo od 5. januarja do 7. marca 2021.

05. januar 2021 | EARL

Vabljeni na izmenjavo v okviru programa MIRAI

Japonsko Ministrstvo za zunanje zadeve vabi slovenske študente, da se udeležijo programa MIRAI (Inicitativa medsebojnega razumevanja, intelektualnih odnosov in akademske izmenjave) na Japonskem, maja 2021.

28. december 2020 | EARL

EARL vabi: tretje online predavanje Taiwan Lecture on Chinese Studies

Z veseljem vas obveščamo, da bo organizirano že tretje predavanje “Taiwan Lecture on Chinese Studies,” ki ga organizirajo partnerji EARL-a. Tretje predavanje bosta gostili Univerza v Tel Avivu (Izrael), National Central Library (Tajvan) in Center za kitajske študije (Tajvan).

16. december 2020 | EARL

Predstavitev knjige v EARL-u: Creativity in Tokyo – Revitalizing a Mature City

V čast nam je bilo, da smo lahko 1. decembra v virtualnih prostorih EARL predstavili knjigo Matjaža Uršiča in Heide Imei.

08. december 2020 | EARL

Teden korejskega filma 2020: Stoletje korejskih žensk

Med tradicijo in modernostjo: Teden korejskega filma 2020 se namenoma osredotoča na korejske ženske in v petih izbranih celovečernih filmih ponuja vpogled v življenje „vsakdanjih“ korejskih žensk. V kinematografskem preletu prejšnjega stoletja, od Koreje v dvajsetih letih 20. stoletja do danes, je poudarek na spremembi spolnih vlog žensk ter z njimi povezanih zunanjih in notranjih konfliktov.

02. december 2020 | EARL

Drugo online predavanje “Taiwan Lecture on Chinese Studies”

EARL vas vabi na že drugo online predavanje “Taiwan Lecture on Chinese Studies,” soorganizirano s strani Inštituta za orientalske študije Ruske akademije znanosti (Institute of Oriental Studies of the Russian Academy of Sciences), Narodne osrednje knjižnice na Tajvanu (National Central Library) ter Centra za kitajske študije na Tajvanu (Center for Chinese Studies).

20. november 2020 | EARL

EARL pozdravlja novo knjižno delo!

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) vabi na predstavitev knjige avtorjev Matjaža Uršiča in Heide Imai, z naslovom “Creativity in Tokyo – Revitalizing a Mature City.” Predstavitev knjige, ki je letos izšla pri založbi Palgrave, bo potekala v torek, 1. decembra 2020, ob 10. uri preko platorme Zoom.

19. november 2020 | EARL

EARL vabi na ogled online razstave Capital Library of China

Naš partner, the Capital Library of China, nas je prijazno napotil na dve elektronski razstavi, ki jih je organiziral v sodelovanju s še nekaterimi organizacijami. Ena se dotika kitajske izkušnje COVID-19, druga pa naslavlja spremembe, ki se dogajajo v ruralnih območjih Kitajske.

12. november 2020 | EARL

Uspešna objava spletne strani VAZ - Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji

Spletno stran VAZ – Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji VAZ (www.vazcollections.si) je Oddelek za azijske študije FF UL uradno predstavil na virtualnem dogodku v četrtek 8. 10. 2020 ob 13.00 uri. Spletna stran VAZ (www.vazcollections.si) s podatkovno bazo vzhodnoazijskih predmetov iz različnih slovenskih muzejev in institucij prvič na nacionalni ravni povezuje raznolike predmete vzhodnoazijskega porekla in omogoča dostopnost teh predmetov širši javnosti.

24. oktober 2020 | EARL