Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Predavanje dr. Kanga deležno veliko pozornosti v EARL-u

15. januarja 2020 je doc. dr. Kang Byoung Yoong izvedel predavanje na temo "Seven Keywords in Korean Culture".

17. januar 2020 | EARL

Razprava o vlogi umetne inteligence v svetu: "Umetna inteligenca 101 - nazaj k osnovam"

Razprava po potekala v petek, 24. januarja 2020 ob 16. uri, v sproščenem vzdušju v prostorih Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (v bližini učilnice FDV-08). Z nami bo dr. Aljaž Košmerlj, strokovnjak na področju umetne inteligence z Inštituta Jožefa Štefana, v pogovoru z Igorjem Zidaričem, podiplomskim študentom družboslovne informatike.

14. januar 2020 | EARL

Predavanje dr. Kang Byoung Yoonga v ciklusu javnih predavanj v EARL: Seven Keywords in Korean Culture

15. januarja ob 17:00 bo v predavalnici 08 (EARL, FDV) potekalo predavanje dr. Kang Byoung Yoonga z naslovom »Seven Keywords in Korean Culture«.

13. januar 2020 | EARL

Predavanje dr. Chikako Shigemori Bučar: A Slovenian woman in Korea - Alma Karlin's observations

10. januarja ob 14:30 bo v predavalnici 08 (EARL, FDV) potekalo predavanje dr. Chikako Shigemori Bučar z naslovom A Slovenian woman in Korea: Alma Karlin's observations.

06. januar 2020 | EARL

Uspešno izvedena dan EARL in predstavitev knjige "Procesi in odnosi v vzhodni Aziji"

V četrtek,19. decembra 2019, se je na Slovenski akademiji znanosti in umetnosti odvil Dan EARL in predstavitev knjige "Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji". Dogodek je bil organiziran okviru počastitve stoletnice Univerze v Ljubljani, imel pa je tri glavne cilje – predstavitev knjige strokovnjakov na področju Vzhodne Azije, opraviti razmislek o stanju vzhodnoazijskih študij v Sloveniji nekoč in danes ter opredeliti vlogo EARL v njihovem prihodnjem razvoju.

23. december 2019 | EARL

Predavanje dr. Kristine Hmeljak Sangawa v ciklusu javnih predavanj v EARL: Kanbun kundoku – prevajanje ali branje? Netipična oblika prevajanja v japonski tradiciji

8. januarja ob 17:00 bo v predavalnici 08 (EARL, FDV) potekalo predavanje dr. Kristine Hmeljak Sangawa z naslovom »Kanbun kundoku – prevajanje ali branje? Netipična oblika prevajanja v japonski tradiciji«.

23. december 2019 | EARL

Dan EARL in predstavitev knjige: „Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji”

Vljudno vabljeni na prireditev, ki bo počastila nastanek in razvoj Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (EARL) ter njemu posvečen dogodek „Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji”, ki bo potekal v Prešernovi dvorani SAZU, 19. decembra 2019 med 9.00 in 20.30 uro. ​

18. december 2019 | EARL

NOVO: EARL Newsletter 2019

Izšel je EARL Newsletter za leto 2019. To je naše tretje poročilo o dejavnostih in načrtih v okviru Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo, objavljeno z namenom informiranja sodelujočih institucij in vseh naših uporabnikov.

18. december 2019 | EARL

S predavanja - Transformacije tajvanskega in japonskega budizma in budističnih organizacij na primeru pomoči ob naravnih nesrečah

V okviru posebne serije predavanj EARLA ob stoletnici Univerze v Ljubljani, je 11. decembra 2019 potekalo predavanje dr. Maja Veselič z naslovom »Transformacije tajvanskega in japonskega budizma in budističnih organizacij na primeru pomoči ob naravnih nesrečah«.

17. december 2019 | EARL

S predavanja - Samuraji, konfucianisti, gentlemani

V okviru posebne serije predavanj EARLA ob stoletnici Univerze v Ljubljani, je 4. decembra 2019 potekalo predavanje dr. Luke Culiberga z naslovom »Samuraji, konfucianisti, gentlemani: kako je Japonska postala moderna in pri tem iznašla tradicijo«.

16. december 2019 | EARL