Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Časopis "The Slovenia Times" piše o inavguraciji Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (EARL)

Vodilni časopis v angleškem jeziku v Sloveniji, The Slovenia Times, poroča o slavnostni otvoritvi Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (EARL).

18. junij 2018 | EARL

Podpora raziskovanju, spoznavanju in sodelovanju zainteresiranim za vzhodnoazijsko regijo – slavnostna otvoritev Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo

10. maja 2018 je potekala slavnostna otvoritev Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (angl. East Asia Resource Library – EARL), nove institucije, ki je rezultat sodelovanja Fakultete za družbene vede ter Filozofske fakultete.

31. maj 2018 | Dogodki, Obvestila, EARL

Štipendije za študij in raziskovanje na Japonskem

Japonske inštitucije razpisujejo več štipendij za podiplomske in dodiplomske študente ter štipendije za raziskovalce.

09. april 2018 | EARL

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (RSVA): novo okno v svet

V sklopu srečanj Odprtega termina za znanost sta prof. dr. Zlatko Šabič in mag. Mirjam Kotar, predstojnica Osrednje družboslovne knjižnice Jožeta Goričarja, predstavila Raziskovalno središče za vzhodno Azijo (RSVA). Gre za novo pridobitev, ki je rezultat medsebojnega sodelovanja Filozofske fakultete in Fakultete za družbene vede.

05. april 2018 | EARL

Nov mejnik: kitajska diplomacija v Srednji in Vzhodni Evropi

26. marca 2018 je dr. Richard Q. Turcsányi, docent na Univerzi Mendel v Brnu, predaval o kitajski zunanji politiki.

15. marec 2018 | EARL

Predavanja o gospodarstvu in poslovnem okolju na Japonskem

V okviru dejavnosti Raziskovalnega središče za Vzhodno Azijo je 21. in 23. marca 2018 potekal sklop predavanj o gospodarstvu in poslovnem okolju na Japonskem. Svoje projekte so predstavili uspešni japonski podjetniki pri nas in Slovenci, ki so prodrli na zahteven in konkurenčen japonski trg.

15. marec 2018 | EARL

[Odprti termin za znanost] Refleksija urbanega razvoja v Vzhodni Aziji

Vabimo vas na prvi letošnji Odprti termin za znanost. Predavanje Matjaža Uršiča s Katedre za analitsko sociologijo na temo Refleksije urbanega razvoja v Vzhodni Aziji bo v torek, 20. marca 2018, ob 14. uri v predavalnici FDV 16.

15. marec 2018 | EARL

Obisk veleposlanika Republike Koreje v EARL

25. januarja 2018 je fakulteto obiskal veleposlanik Republike Koreje, Nj.eksc. g. Shin Dong-ik. Pozdravila sta ga dekanja FDV, prof. dr. Monika Kalin-Golob, in dekan FF, prof. dr. Roman Kuhar, v imenu obeh fakultet, ki sta ustanovili Vzhodnoazijsko raziskovalno središče (East Asia Resource Center) na FDV.

01. februar 2018 | EARL

Gostovanje dr. Linasa Didvalisa s Centra za azijske študije Univerze Vytautas Magnus iz Litve

V torek, 12. decembra 2017, je EARL gostil dr. Linasa Didvalisa s Centra za azijske študije Univerze Vytautas Magnus, ki je predaval na temo vloge Japonske pri razvoju regionalnega upravljanja z gozdovi v jugovzhodni Aziji.

19. december 2017 | EARL

Na Fakulteti za družbene vede obeležili 25. obletnico bilateralnih odnosov med Indonezijo in Slovenijo

Na Fakulteti za družbene vede je 29. novembra 2017 potekala slovesnost ob 25. obletnici indonezijsko-slovenskih odnosov v soorganizaciji z Veleposlaništvom Republike Indonezije in Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije.

04. december 2017 | EARL