Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Predavanje kitajskega pisatelja Liu Zhengyuna

Vabljeni na predavanje slavnega kitajskega pisatelja Liu Zhengyuna, ki bo potekalo v ponedeljek, 8. 10. 2018 od 10:00-12:00 v Modri sobi na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

20. september 2018 | EARL

Raziskovalka Nina Pejič se je udeležila programa kitajskega Ministrstva za gospodarstvo

Nina Pejič, članica raziskovalne enote EARL-a se je udeležila tritedenskega seminarja Ministrstva za gospodarsko Ljudske Republike Kitajske ter v okviru programa izvedla tri predavanja.

16. julij 2018 | EARL

Otvoritev Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo v kitajskih medijih

Kitajski časopis Xinhua Press Agency piše o otvoritvi Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (East Asia Resource Library - EARL).

16. julij 2018 | EARL

Časopis "The Slovenia Times" piše o inavguraciji Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (EARL)

Vodilni časopis v angleškem jeziku v Sloveniji, The Slovenia Times, poroča o slavnostni otvoritvi Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (EARL).

18. junij 2018 | EARL

Podpora raziskovanju, spoznavanju in sodelovanju zainteresiranim za vzhodnoazijsko regijo – slavnostna otvoritev Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo

10. maja 2018 je potekala slavnostna otvoritev Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (angl. East Asia Resource Library – EARL), nove institucije, ki je rezultat sodelovanja Fakultete za družbene vede ter Filozofske fakultete.

31. maj 2018 | Dogodki, Obvestila, EARL

Štipendije za študij in raziskovanje na Japonskem

Japonske inštitucije razpisujejo več štipendij za podiplomske in dodiplomske študente ter štipendije za raziskovalce.

09. april 2018 | EARL

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (RSVA): novo okno v svet

V sklopu srečanj Odprtega termina za znanost sta prof. dr. Zlatko Šabič in mag. Mirjam Kotar, predstojnica Osrednje družboslovne knjižnice Jožeta Goričarja, predstavila Raziskovalno središče za vzhodno Azijo (RSVA). Gre za novo pridobitev, ki je rezultat medsebojnega sodelovanja Filozofske fakultete in Fakultete za družbene vede.

05. april 2018 | EARL

Nov mejnik: kitajska diplomacija v Srednji in Vzhodni Evropi

26. marca 2018 je dr. Richard Q. Turcsányi, docent na Univerzi Mendel v Brnu, predaval o kitajski zunanji politiki.

15. marec 2018 | EARL

Predavanja o gospodarstvu in poslovnem okolju na Japonskem

V okviru dejavnosti Raziskovalnega središče za Vzhodno Azijo je 21. in 23. marca 2018 potekal sklop predavanj o gospodarstvu in poslovnem okolju na Japonskem. Svoje projekte so predstavili uspešni japonski podjetniki pri nas in Slovenci, ki so prodrli na zahteven in konkurenčen japonski trg.

15. marec 2018 | EARL

[Odprti termin za znanost] Refleksija urbanega razvoja v Vzhodni Aziji

Vabimo vas na prvi letošnji Odprti termin za znanost. Predavanje Matjaža Uršiča s Katedre za analitsko sociologijo na temo Refleksije urbanega razvoja v Vzhodni Aziji bo v torek, 20. marca 2018, ob 14. uri v predavalnici FDV 16.

15. marec 2018 | EARL