Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

EARL praznuje peto obletnico!

Danes, 17. maja 2021, je pet let, odkar sta takratna dekanja Filozofske fakultete, prof. dr. Branka Kalenić Ramšak in takratni dekan Fakultete za družbene vede, prof. dr. Rado Bohinc, podpisala sporazum o ustanovitvi Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo

17. maj 2021 | EARL

Predstavitev knjige TAIWAN'S GREEN PARTIES: Alternative Politics in Taiwan

Vabljeni na predstavitev knjige avtorja dr. Dafydda Fella: TAIWAN'S GREEN PARTIES: Alternative Politics in Taiwan (Tajvanske zelene stranke: alternativna politika na Tajvanu). Pogovor o knjigi in aktualnem političnem dogajanju na Tajvanu bo potekal prek spleta v angleškem jeziku.

17. maj 2021 | EARL

Poletni program japonskih kulturnih študij

University of East Anglia med 12. in 23. julijem 2021 organizira Poletni program japonskih kulturnih študij, ki je nadaljevanje “Japan Orientation” in bo potekal preko spleta.

14. maj 2021 | EARL

Najavljamo Situations Virtual Conference

EARL ponosno najavlja enega osrednjih dogodkov v letu 2021, Situations Virtual Conference, ki jo gostimo skupaj z Oddelkom za angleški jezik in literaturo korejske univerze Yonsei. Konferenca se bo odvijala med 21. in 22. majem 2021.

10. maj 2021 | EARL

Spletno predavanje: »Nacionalno opravičilo in oživitev pravic domorodcev na Tajvanu«

Vabljeni na spletno predavanje prof. Awi Mona (蔡志偉), National Dong Hwa University, Taiwan: »Nacionalno opravičilo in oživitev pravic domorodcev na Tajvanu«, ki bo v ponedeljek, 10. maja 2021, ob 9.30 uri prek Zooma (ID: 914 3170 9349).

04. maj 2021 | EARL

Spletno predavanje: »Tveganja vojne v Tajvanski ožini«

Vabljeni na spletno predavanje »Tveganja vojne v Tajvanski ožini«, ki ga bo izvedel ugledni profesor Jean-Pierre Cabestan, Hong Kong Baptist University, Hong Kong SAR, China.

28. april 2021 | EARL

Spletno predavanje: »Stopnjevanje napetosti v Tajvanski ožini: Kako zaskrbljeni bi morali biti?«

Vabljeni na predavanje eminentne profesorice Shelley Rigger (Davidson College, ZDA). Spletno predavanje bo potekalo v četrtek, 29. aprila 2021, ob 16.30 uri prek Zooma​.

22. april 2021 | EARL

Objavljen razpis za štipendije MEXT 2022

Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji objavlja razpis za štipendije japonske vlade MEXT 2022 – štipendije za dodiplomski, podiplomski raziskovalni in višješolski strokovni študij na Japonskem.

20. april 2021 | EARL

Učbenik “Tajvan: Biser v neizprosni geopolitični realnosti”

Pri Znanstveni založbi Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani je izšel učbenik “Tajvan: Biser v neizprosni geopolitični realnosti,” avtorice dr. Saše Istenič Kotar. Učbenik podaja celovit in strokoven vpogled v pretekli in sodobni Tajvan ter vsebuje podrobnejšo analizo njegovih odnosov s Kitajsko, Japonsko, ZDA, EU in Slovenijo

15. april 2021 | EARL

Objava knjige “Kriza kot nevarnost in upanje: etika pandemij, razcvet avtokracij in sanje o avtonomiji v transkulturni perspektivi”

Pri Znanstveni založbi Filozofkse fakultete Univerze v Ljubljani je 22. marca 2021 v sklopu zbirke Studia Humanitatis Asiatica izšla knjiga avtorice Jane S. Rošker z naslovom “Kriza kot nevarnost in upanje: etika pandemij, razcvet avtokracij in sanje o avtonomiji v transkulturni perspektivi.”

09. april 2021 | EARL