Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Gostujoče predavanje "Sino-American Competition in the Indo-Pacific and Cross-Strait Relations"

V pondeljek, 8. aprila, bo v Modri sobi (Filozofska fakulteta) potekalo gostujoče predavanje "Sino-American Competition in the Indo-Pacific and Cross-Strait Relations," ki ga bo izvedel prof. Wen-cheng Lin (National Sun Yat-sen University).

01. april 2019 | EARL

Japonsko gospodarsko in poslovno okolje

Javna predavanja o gospodarstvu in poslovnem okolju na Japonskem 27. in 29. marca.

19. marec 2019 | EARL

Dr. Chikako Shigemori Bučar na srečanju Network Meeting for Japanese Studies in Central-Eastern Europe

Chikako Shigemori Bučar, vodja katedre za japonologijo, se je udeležila srečanja “Network Meeting for Japanese Studies in Central-Eastern Europe” , ki ga je priredila Japonska fondacija v Budimpešti od 2. do 3. februarja 2019.

13. marec 2019 | EARL

Nina Pejič na konferenci DLD Münich: rastoča Azija in vloga Evrope v spreminjajočem se svetu

DLD München je The Economist imenoval za eno od dveh najpomembnejših konferenc o inovacijah v Evropi. Tik pred ekonomskim vrhov v Davosu je konferenca privabila 150 govorcev ter 800 udeležencev.

26. februar 2019 | EARL

Profesorica Jana S. Rošker in lektorica dr. Téa Sernelj gostujoči raziskovalki na Taipei National Central Library

V tem obdobju sta izvajali raziskovalno delo v okviru mednarodnega raziskovalnega projekta, ki ga financira fundacija Chian Ch'ing-kuo. Osrednji cilj projekta je sistematična predstavitev dela in dosežkov modernih in sodobnih tajvanskih filozofov evropski (zlasti srednje- in vzhodnoevropski) akademski publiki.

19. februar 2019 | EARL

Mlada raziskovalka Nina Pejič predavala na konferenci Forum on the Belt and Road v mestu Hangzhou, Kitajska

Nina Pejič, mlada raziskovalka na Centru za mednarodne odnose in raziskovalka znotraj Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo je predavala na temo spodbujanja sodelovanja znotraj ‘Platforme 16+1’ in v okviru predavanja je predstavila sedem glavnih izzivov obstoječega sodelovanja v okviru platforme.

03. januar 2019 | Obvestila, EARL

Izzivi sodobne kitajske globalizacije: Debata z gosti in predstavitev knjige o kitajskem jeziku in kulturi

Vabljeni na predstavitev knjige in razpravo "Izzivi sodobne kitajske globalizacije" v RSVA v torek, 11. decembra ob 10. uri, na kateri bodo sodelovali Tina Čok, dr. Helena Motoh, Nina Pejič ter Zdenko Udovič.

04. december 2018 | EARL

Maša Kolenbrand, vodja upravljalne enote RSVA ter vodja mednarodne pisarne FDV na izobraževalnem ter kulturnem obisku na Kitajskem

V oktobru 2018 je vodja mednarodne pisarne FDV ter vodja upravljalne enote RSVA ga. Maša Kolenbrand na povabilo ter s podporo Konfucijevega inštituta Ljubljana kot članica delegacije za izobraževanje izvedla dvotedenski izobraževalni in kulturni obisk na Kitajskem.

30. november 2018 | EARL

Kako spoznati korejsko zgodovino iz udobja svojega doma?

V sredo 21. novembra je v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo (EARL) potekalo predavanje o spletni storitvi za arhiviranje korejske zgodovine. Predavatelja sta bila Dr. Young-du Kim in Dr. Il-woong Moo iz Državnega inštituta za korejsko zgodovino (http://www.history.go.kr/en/main/main.do) . Lepo obiskano predavanje je potekalo v korejskem jeziku, za prevajanje v angleščino pa je poskrbela lektorica korejskega jezika Minyoung Chang.

26. november 2018 | EARL

Prof. dr. Jana Rošker izvedla predavanje o sinizaciji marksizma na Trierski Univerzi

13. novembra 2019 je prof. dr. Jana S. Rošker (Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani) v nemškem Trierju izvedla vabljeno gostujoče predavanje. Predavanje pod naslovom "Od Marxa do Maa - sinizacija marksizma" so skupaj organizirali Oddelek za sinologijo Trierske Univerze, Konfucijev inštitut Trier ter Nemško-kitajsko društvo. Predavanje je bilo organizirano v sklopu obeležitve dvestoletnice rojstva Karla Marxa, rojenega prav v Trieru.

16. november 2018 | EARL