Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

EARL-ovci o Kitajski dvajsetih let našega stoletja

Maja Veselič, Saša Istenič Kotar in Nina Pejič so za Studio ob 17h analizirali prihajajočo dobo Kitajske kot nesporne gospodarske in politične velesile ter izzive, s katerimi se srečuje prvič v svoji večtisočletni zgodovini.

02. november 2022 | EARL

Jana Rošker gostja na RTVSLO

Veseli smo, da lahko poročamo o intervjuju, ki ga je naša Jana imela za osrednjo radijsko mrežo. Vabljeni k poslušanju! Za povezavo do intervjuja kliknite na fotografijo!

26. september 2022 | EARL

Prof. dr. Zlatko Šabič govorec na posvetu Kitajske akademije za družbene vede

Vodja EARL, prof. dr. Zlatko Šabič, je bil povabljen, da se z referatom udeleži posveta možganskih trustov srednje in vzhodne Evrope, ki se je odvijal 21. septembra 2022.

26. september 2022 | EARL

EARL - prejemnik posebne donacije knjig s strani Kitajske akademije za družbene vede

20. julija 2022 je bila prek spletne povezave organizirana posebna slovesnost donacije večjega števila knjig za potrebe Univerze v Ljubljani. Dogodek je obeležil 30. obletnico vzpostavljenih diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Ljudsko republiko Kitajsko.

03. avgust 2022 | EARL

Indo-pacifik v spreminjajočem se mednarodnem okolju

V torek, 24. maja, je ob 30-letnici diplomatskih odnosov med Slovenijo in Avstralijo na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani potekala okrogla miza o izzivih in priložnostih v indo-pacifiški regiji. Dogodek je potekal v sklopu obeležitve tridesete obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Avstralijo.

30. maj 2022 | EARL

Člani Kitajske akademije za družbene vede obiskali EARL

29. aprila 2022 je EARL imel izjemno čast pozdraviti ugledne člane Inštituta za evropske študije Kitajske akademije za družbene vede. Kitajsko delegacijo je vodil prof. dr. Liu Zuokui, namestnik direktorja Inštituta za evropske študije, ki deluje v okvirju Akademije.

09. maj 2022 | EARL

Vabilo - pogovor na temo Izzivi in priložnosti v indopacifiški regiji

V Veliki dvorani Fakultete za družbene vede bo 24. maja ob 18h potekal pogovor na aktualno problematiko dogajanj v indopacifiški regiji. Pogovor in razprava bosta potekala v angleškem jeziku. Na dogodek se je obvezno potrebno prijaviti, in sicer prek e-pošte na vienna.embassy@dfat.gov.au.

09. maj 2022 | EARL

Predavanje dr. Táňe Dluhošove »V iskanju tajvanske literature: vloga konceptualizacij in definicij«

Vabljeni na predavanje dr. Táňe Dluhošove, direktorice Instituta za orientalistiko na Češki akademiji znanosti, z naslovom: »V iskanju tajvanske literature: vloga konceptualizacij in definicij« (»In the Search of Taiwanese Literature: The Role of Conceptualizations and Definitions«). Spletno predavanje bo v četrtek, 12. maja 2022, ob 16.20 uri preko zooma. Predavanje bo v angleškem jeziku.

04. maj 2022 | EARL

Predavanje dr. Adine Zemanek »Tajvanska kulturna hibridnost in večkulturnost«

Vabljeni na predavanje dr. Adine Zemanek (University of Central Lancashire, Velika Britanija): »Tajvanska kulturna hibridnost in večkulturnost« (Cultural hybridity and multiculturalism in Taiwan), ki bo v četrtek, 5. maja 2022, ob 16.30 uri na Filozofski fakulteti UL v predavalnici 34. Predavanje bo v angleškem jeziku.

23. april 2022 | EARL

Predavanje fotografa Simona Changa (張雍) »I come from an island«

Vabljeni na predavanje fotografa Simona Changa (張雍) z naslovom »I come from an island«, ki bo v četrtek, 21. aprila 2022, ob 16.30 uri na Filozofski fakulteti UL v predavalnici 34. Predavanje bo v angleškem jeziku.

15. april 2022 | EARL