Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Seminar “​​Slovenia and China: reflecting back and beyond 30 years of cooperation”

Vljudno vas vabimo na seminar “​​Slovenia and China: reflecting back and beyond 30 years of cooperation”, ki ga pripravljamo v okviru Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (East Asia Resource Library) v sodelovanju z raziskovalci Kitajske akademije družbenih znanosti ter Tsinghua University v Pekingu.

29. november 2021 | EARL

Enoletni testni dostop do korejske zbirke podatkov Kyobo Scholar

Kyobo Scholar je korejska spletna zbirka podatkov, ki vsebuje domače znanstvene revije, zbornike konferenc in strokovne revije. Na portalu najdemo ekskluzivni dostop do 1300 južnokorejskih revij, vključno z revijami SCI ranga.

15. september 2021 | EARL

Vabljeni na konferenco »Prihodnost odnosov med Azijo in Evropo v svetu po Covid-19«

Student Think Tank for Europe-Asia Relations (STEAR) vas vabi na prvo letno konferenco z naslovom »Prihodnost odnosov med Azijo in Evropo v svetu po Covid-19«. Konferenca bo potekala online med 6. in 7. novembrom 2021.

03. avgust 2021 | EARL

Pogovor o Japonski na Prvem programu Radia Slovenija

Andrej Bekeš, Boštjan Bertalanič, Luka Culiberg in Zlatko Šabič so z novinarjem Goranom Deklevo za oddajo "Intelekta" kramljali o aktualnih problemih in izzivih Japonske.

23. julij 2021 | EARL

Spletno predavanje “Srečevanje z Vietnamom: perspektive s Tajvana in Kinmena”

Vabljeni na naslednje predavanje v seriji Tajvanska predavanja o kitajskih študijah, z naslovom “Srečevanje z Vietnamom: perspektive s Tajvana in Kinmena.”

19. junij 2021 | EARL

Inštitut kralja Sejonga v Sloveniji

Univerza v Ljubljani od 9. junija 2021 obeležuje še en mejnik. S tem dnem je postala gostiteljica Inštituta kralja Sejonga (IKS) v Sloveniji. Fundacija kralja Sejonga od leta 2012 pod geslom »Mala Koreja v vsakem delu sveta« ustanavlja jezikovne in kulturne inštitute, katerih temeljno poslanstvo je učenje korejščine in spoznavanje korejske kulture.

14. junij 2021 | EARL

Kramljanje o Tajvanu: virtualna okrogla miza

Vabljeni na virtualno okroglo mizo z naslovom Kramljanje o Tajvanu, ki bo potekala v petek, 11. junija 2021, ob 15.30 uri na Zoomu.

07. junij 2021 | EARL

Uspešno sklenjena “Situations” konferenca

V soboto, 22. maja 2021, je bila uspešno sklenjena konferenca revije Situations, z naslovom “Between Asia and Europe: Whither Comparative Cultural Studies?”. Konferenca bi morala biti v Ljubljani, a se je zaradi znanih razlogov morala odvijati prek aplikacije Zoom.

24. maj 2021 | EARL

EARL praznuje peto obletnico!

Danes, 17. maja 2021, je pet let, odkar sta takratna dekanja Filozofske fakultete, prof. dr. Branka Kalenić Ramšak in takratni dekan Fakultete za družbene vede, prof. dr. Rado Bohinc, podpisala sporazum o ustanovitvi Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo

17. maj 2021 | EARL

Predstavitev knjige TAIWAN'S GREEN PARTIES: Alternative Politics in Taiwan

Vabljeni na predstavitev knjige avtorja dr. Dafydda Fella: TAIWAN'S GREEN PARTIES: Alternative Politics in Taiwan (Tajvanske zelene stranke: alternativna politika na Tajvanu). Pogovor o knjigi in aktualnem političnem dogajanju na Tajvanu bo potekal prek spleta v angleškem jeziku.

17. maj 2021 | EARL