Skoči do osrednje vsebine

Objavljen Nihon Kokusei Zu-e 2019/2020


JapanKnowledge Lib je danes, 1. julija 2020, objavil 'Nihon Kokusei Zu-e (Grafi in tabele japonskega državnega cenzusa), izdaja 2019/2020'.

Nihon Kokusei je podatkovni zbornik, ki omogoča jasen, organiziran in lahko razumljiv komentar družbene in gospodarske situacije na Japonskem. Uporablja namreč statistične tabele in grafe, ki so jih objavile vladne organizacije, kot ministrstva, agencije in drugi javni uradi, pa tudi podatke, zbrane med raziskavami in anketami raznih industrijskih organizacij ter think-tankov. Vsako poglavje vsebuje, poleg grafov in tabel, tudi komentarje, razlago terminologije in članke, povezane z obravnavano temo, s čimer se spodbuja globlje razumevanje tem in podatkov. Prav tako je v vsako poglavje vključena tudi primerjava na mednarodni ravni za razumevanje japonskega gospodarstva v kontekstu globalizacije. Nazadnje pa so dostopne tudi statistike, ki zajemajo trende v obdobju vse od druge svetovne vojne do danes, pa tudi statistike za posamezne prefekture, kar omogoča primerjavo za japonska administrativna območja.

Podatki v zborniku zajemajo širok nabor tem, od državnega ozemlja do podnebja, prebivalstva, delovne sile, kmetijstva in kmetijskih proizvodov, do različnih industrij, trgovine, financ, denarnih pogojev in življenjskih pogojev.

Izdaja JapanKnowledge omogoča tudi iskanje znotraj baze po naslovih grafov in tabel, kot tudi iskanje besedilnih virov in opomb.

Nihon Kokusei 2019/2020 je bil dodan na JapanKnowledge Lib 1. julija 2020, vsek uporabnikom pa je dostopen s funkcijo osnovnega iskanja (basic search) tukaj: https://japanknowledge.com/lib/search/basic/?cids=59570

Več informacij o vsebini Nihon Kokusei: https://japanknowledge.com/en/contents/kokuseizueJ/index.html

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 01. julij 2020 | v kategoriji: EARL