Skoči do osrednje vsebine

Umrla je prof. dr. Nevenka Černigoj Sadar


Nevenka Černigoj

Z žalostjo sporočamo, da je preminila naša draga in cenjena kolegica prof. dr. Nevenka Černigoj Sadar. Vrsto let je dr. Černigoj Sadar uspešno prenašala svoje znanje in rezultate svojega znanstvenega dela tako na mlajše kolegice in kolege, s katerimi je vzorno sodelovala, kot tudi na študentke in študente, predvsem v okviru predavanj na dodiplomskem in podiplomskem študiju na FDV ter skozi mentorsko oko. Posebnost znanstvene dejavnosti prof. Črnigoj Sadar je bila njena uspešnost v uporabi večdisciplinarnega pristopa pri analizi in razumevanju aktualne družbene resničnosti.

Od sredine 70-tih let je prof. Černigoj Sadar raziskovala in objavljala v tujini in v Sloveniji na področjih kvalitete delovnega in družinskega življenja, spreminjanja življenjskih vzorcev, delitvi plačanega in neplačanega dela po spolu in kariernega razvoja. Na svojem področju dela je bila vedno močno vpeta v mednarodno znanstveno skupnost. Med drugim je bila med prvimi slovenskimi znanstveniki in znanstvenicami, ki so se v raziskovalnem in pedagoškem delu trudili, da bi razvili in okrepili zavedanje o prepletanju različnih sfer človekovega življenja in analizi institucionalnega in organizacijskega okolja, ki to prepletenost določa. 

Sodelovala je tudi v številnih slovenskih in mednarodnih primerjalnih projektih, akademsko znanje s področja družboslovja in psihologije pa tudi uspešno prenesla v prakso pri implementaciji Certifikata družini prijazno podjetje v Sloveniji. Njeno delo ni ostalo neopaženo, saj je leta 2014 po več kot 40 letih aktivne dejavnosti v sklopu UL prejela priznanje za življenjsko delo. Njena znanstvena dela se še danes znajdejo v rokah strokovne in širše javnosti v Sloveniji in po svetu. 

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 20. julij 2022 | v kategoriji: FDV