Skoči do osrednje vsebine

PREP FDV 2022 in PREP DNEVI plus+


305398139_5520653087955534_4495847908728501432_n

Foto: Tigri 

 

Tudi letos bodo na fakulteti v okviru PREP-a od ponedeljka, 26. 9. 2022 do srede, 28. 9. 2022 potekala predavanja in delavnice, na katerih boste bruci in brucke lahko spoznavali pristope k strokovnemu ter raziskovalnemu delu, pisanje in govorno predstavljanje strokovnih vsebin ter uporabo znanstvenih informacijskih virov za družboslovje. Obnovili, predvsem pa poglobili boste znanje o akademski poštenosti. Z vajami na delavnicah boste usvojili, kako učinkovito poiskati res prave znanstvene vire, kako vire podatkov zapisati, kako besedilo in seznam virov urediti. S tem znanjem se boste pri pisanju zagotovo znali izogniti plagiatorstvu. Vse to je del znanj, ki jih potrebujete, da boste na koncu vi in vaši profesorji zadovoljni s pisnimi izdelki. Spregovorili pa bomo tudi o najpogostejših pasteh, v katere se pri govornem predstavljanju strokovnih vsebin ne boste pustili ujeti. 

Več informacij o PREP-u je na voljo v Spletni učilnici »PREP FDV – Pripravljalni dnevi FDV 2022« ki jo najdete na povezavi pod zavihkom Študijsko leto 2022/23, Dodiplomski študij. Po kliku na povezavo do učilnice se pojavi prijavno okno. Prijavite se z vašo digitalno identiteto študenta UL FDV ključ za vpis v spletno učilnico je fdvprep.

PREP DNEVI plus+
Pripravljalne dneve bodo letos še dodatno popestrila Študentska društva in Študentski svet z organizacijo »PREP DNEVI plus+« s predstavitvami na stojnicah, zanimivimi in koristnimi delavnicami. Poskrbeli bodo tudi za dobro vzdušje in počutje vseh študentov s hrano in pijačo ter različnimi aktivnostmi pred in po delavnicah. 

Študentski klub TIGRI, Globallis – Študentsko društvo za mednarodne odnose, Društvo študentov novinarstva FEJS Slovenija, ŠS DMS - Študentska sekcija Društva za marketing Slovenije, Polituss – Študentsko politološko društvo, Društvo družboslovnih informatikov DID, ŠS PRSS – Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi, DŠOS – Društvo študentov obramboslovja Slovenije in Študentski svet FDV se bodo predstavili na stojnicah v ponedeljek 26. 9. 2022, Študentsko sociološko društvo SocioKlub pa na stojnici 27. 9. 2022

Študentski klub TIGRI in društva DŠKM (Društvo študentov kadrovskega menedžmenta), POLITUSS (Študentsko društvo politologov) in ŠS PRSS (Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi), vam bodo poleg predstavitve pripravili tudi sledeče delavnice:

  • Delavnico javnega nastopanja,
  • Delavnico lobiranja,
  • Delavnico zaposlovanja za študente,
  • Psihološki testi za lažjo zaposlitev,
  • Delavnico obvladovanja stresa,
  • Delavnico – Okrepitev pisnega komuniciranja,
  • Delavnico - Ustvari najboljši tim in
  • Delavnico Adobe Illustrator. 

Vse delavnice sodijo pod neformalni del »Pripravljalnih dni FDV« in so tako neobvezne. Namenjene so vsem študentom, ne le brucem! Vse zainteresirane bodoče in aktualne študente tako toplo vabijo, da se jim pridružijo in se še pred začetkom faksa naučijo nekaj novega!  

Delavnice se bodo odvijale od 26. do 29. septembra, med 14.00 in 18.00 v prostorih FDV. Z izjemo Delavnica Adobe Illustrator, ki bo potekala med 19. in 23. 9. 2022. Na delavnice se lahko prijavite na povezavi. Za več dodatnih informacij pa obiščete FB dogodek - PREP DNEVI plus+ 
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 09. september 2022 | v kategoriji: Obvestila, FDV