Skoči do osrednje vsebine

Podelitev diplomskih in magistrskih listin


7. 6. 2024 je na Fakulteti za družbene vede potekala podelitev diplomskih in magistrskih listin. Poleg uvodnega nagovora dekana dr. Iztoka Prezlja je študentke in študente nagovorila tudi magistrica komunikologije Sofija Sionova. Razkrila je, kako pridobljeno študijsko znanje in trendi na področju dela vplivajo na njeno karierno pot. 

Sofija Sionova, magistrica komunikologije:
»FDV ponuja kaleidoskop idej, s katerimi se lažje odločite kaj bi radi postali. Spodbuja kritično mišljenje in pogled na stvari z zornega kota, s katerega sicer nebi. FDV me je naučil kritičnosti do družbe, medijev ter tudi do samega sebe. Sem samostojna podjetnica in se ukvarjam z marketinško strategijo, pri čemer je sposobnost analitičnega in kritičnega razmišljanja ključna. S praktikumi in obiski ključnih medijskih institucij sem spoznala, kako mediji delujejo, kako tržijo in podobno, pa tudi dobila občutek, kako stvari delujejo v praksi, v realnem življenju. Praksa v enem izmed slovenskih podjetij, ki se ukvarja s programiranjem, mi je omogočila tudi več zaposlitvenih priložnosti. Trenutno se podobno kot v ostalih panogah, tudi v marketingu ogromno govori o umetni inteligenci in digitalni transormaciji marketinga, ki temelji na podatkih. Tudi tukaj kritično razmišljanje stopi v ospredje.«

Slavnostno prireditev je v okviru kulturnega programa obogatil Mešani pevski zbor FDV pod vodstvom doc. dr. Jane Arbeiter.

Diplomantkam in diplomantom iskreno čestitamo! 

 

 

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 07. junij 2024 | v kategoriji: Dogodek