Skoči do osrednje vsebine

Humanitarna pomoč za prizadete v ukrajinski krizi


Na FDV z zgroženostjo spremljamo vojno in vojne grozote v Ukrajini. Obsojamo vsakršno teptanje suverenosti Ukrajine, ogrožanje mednarodnega miru in varnosti ter nasilje nad civilisti. 

Iz tega razloga se pridružujemo akciji Srčna UL, ki je namenjena pomoči študentkam in študentom na vseh treh stopnjah študija (ter njihovim družinam) s prizadetih območij, ki študirajo na naši univerzi. Pomagate lahko z nakazilom finančnih sredstev na:
Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana
TRR (pri Delavski hranilnici): SI56 6100 0000 3512 232
Sklic: SI00  07-245104
Namen: POMOČ ŠTUDENTOM
Koda namena: CHAR

Pomagate lahko tudi tako, da pošljete kratko telefonsko sporočilo na številko 1919 s ključno besedo SRCNAUL5 (prispevek 5 EUR) ali SRCNAUL10 (prispevek 10 EUR). 

Na pobudo študentov obramboslovja UL FDV, ki so navezali stik s slovensko Karitas, in v sodelovanju s ŠOU na fakulteti zbiramo potrebščine za prizadete družine in posameznike.

Po posvetu s Karitas je bil oblikovan naslednji seznam:
 - suho ali trajno ter dobro zapakirana osnovna živila, ki ne potrebujejo hlajenja (moka, testenine, mleko, olje, otroška hrana, konzerve-pašteta, ribe, narezek…), 
- higienski pripomočki (pralni prašek, univerzalno čistilo, milo in šampon za osebno nego, pasta in ščetke), 
- higienski robčki in plenice, 
- voda v plastenkah,
- oblačila za otroke, bombažne posteljnine, novo spodnje perilo in nogavice, 
- spalne vreče.

Humanitarna pomoč se zbira v sejni sobi AP-19 in v predavalnici 27. V času uradnih ur se za predajo pomoči obrnite na ga. Judito Goričar (ki ima pisarno ob AP-19) ali v dekanat.

V tej nerazumljivi in neizprosni krizni situaciji imamo znova priložnost pokazati, da smo univerza, ki je iskreno in srčno pripravljena priskočiti na pomoč našim študentkam in študentom v stiski. 

 

Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 03. marec 2022 | v kategoriji: Aktualno