Skoči do osrednje vsebine

E-ARMAGEDON - družbene posledice večjih izpadov električne enrgije


i

Pri Založbi FDV je izšla nova knjiga z naslovom E-ARMAGEDON - družbene posledice večjih izpadov električne energije, v soavtorstvu dr. Iztoka Prezlja, Klemna Kocjančiča, Zvoneta Košnjeka in asist. Anje Kolak.  

V sodobni družbi nenehno narašča poraba električne energije, družba postaja vedno bolj odvisna od elektrike. Tako se zastavljajo vprašanja, koliko smo v sodobni družbi odporni na večje izpade električne energije in katere tipične posledice povzročijo večji izpadi električne energije.

Avtorji knjige prstopijo h kompleksni tematiki v treh delih. V prvem delu predstavijo ključne koncepte v povezavi z izpadi električne energije (izpadi, kaskadni izpadi, motnje, razpadi, nenormalno obratovalno stanje itn.). V drugem delu avtorji obravnavajo tipične čezsektorske posledice večjih izpadov električne energije in številne konkretne primere izpadov po svetu. V tretjem delu knjige pa preučijo primer Slovenije, pri čemer s številnimi intervjuji v številnih sektorjih in institucijah preverijo izkušnje z izpadi elektrike in pripravljenost na različne scenarije izpadov. V sklepnem delu ponudijo tudi številna priporočila, kako izboljšati robustnost in pripravljenost slovenske družbe na tem področju.

Knjigo lahko prelistate na povezavi


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 09. november 2022 | v kategoriji: Nova knjiga, FDV