Skoči do osrednje vsebine

13. posvet E-zlorabe otrok


13. posvet E-zlorabe otrok bo potekal v torek, 19. septembra 2023, od 9.00 do 15.00na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. 

Posvet je namenjen predstavnikom organov pregona, tožilstev in sodišč, ponudnikom internetnih storitev, pripravljavcem zakonodaje, zaposlenim v šolstvu in centrih za socialno delo, predstavnikom nevladnih organizacij in vsem drugim, ki se pri svojem delu soočajo (tudi) s problematiko spolnega izkoriščanja otrok na internetu. 

Na posvetu bo nastopila dr. Elena Martellozzo, kriminologinja iz Univerze Middlesex, ki bo izpostavila nekatera tveganja za spletne spolne zlorabe in raziskavo o vplivih spletne pornografije na otroke in mladostnike. Sledeča predavanja bodo posvečena problematiki novih in naraščajočih tveganj. Emilie Coomans iz belgijske organizacije za zaščito otrok Child Focus bo tako osvetlila problematiko transakcijskega sekstanja na internetu v kontekstu vse bolj seksualizirane družbe, prof. dr. Bruna Profaca iz Poliklinike za zaščito otrok in mladine v Zagrebu pa bo med drugim predstavila vpliv pandemije COVID-19 in z njo povezanih ukrepov na doživljanje in izkušnje otrok, žrtev spletnih spolnih zlorab. 

Končen program posveta bodo prijavljeni udeleženci prejeli po elektronski pošti. Informacije v zvezi s posvetom bodo objavljene tudi na naši spletni strani.

PRIJAVA NA DOGODEK

Mesta za fizično udeležbo dogodku, ki bo potekal na Fakulteti za družbene vede, so zasedena, možna pa je prijava na spletni prenos

Za prijavo na spletni prenos v živo kliknite TUKAJ.

O vseh dodatnih informacijah v zvezi s posvetom vas bomo obveščali sproti na vaš elektronski naslov, ki ga boste oddali v prijavi.

Za dodatne informacije je na voljo na elektronski naslov ezlorabe@spletno-oko.si


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 07. julij 2023