Sedež EARL

avg 28, 2017, 07:14
Sedež EARL-a je Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja (ODKJG) na Fakulteti za družbene vede. Več informacij o knjižnici je na voljo na spletni strani ODKJG.
Knowledge_knows_no_borders
Spletna povezava:
https://www.fdv.uni-lj.si/knjiznica
Ikona:
icon-white icon-bookmark
Kategorija:
EARL
Categories:
  • EARL
Tags:

O EARL

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) je osrednji repozitorij za tiskane in digitalne vire iz Vzhodne Azije. Temeljna naloga EARL-a je vzpostaviti čim širšo mrežo institucij iz Vzhodne Azije, ki bi kontinuirano prispevale znanstveno in strokovno literaturo ter drugo študijsko gradivo (elektronske baze podatkov, digitalizirano gradivo), in s tem spodbujati razumevanje med narodi teh regij, strokovno javnostjo, študenti in fakultetami.

EARL zagotavlja široko dostopnost virov in storitev ter promocijo partnerjev in drugih institucij, povezanih z Vzhodno Azijo. V okviru EARL-a potekajo javni dogodki (predavanja, predstavitve, okrogle mize), ki se osredotočajo na teme, pomembne tako za partnerje kakor za slovensko in mednarodno javnost. Trenutno EARL združuje štiri oddelke: Korejski oddelekJaponski oddelekTajvansko raziskovalno središče za SinologijoKitajski oddelek Reading Beijing.

Drugo online predavanje “Taiwan Lecture on Chinese Studies”

EARL vas vabi na že drugo online predavanje “Taiwan Lecture on Chinese Studies,” soorganizirano s strani Inštituta za orientalske študije Ruske akademije znanosti (Institute of Oriental Studies of the Russian Academy of Sciences), Narodne osrednje knjižnice na Tajvanu (National Central Library) ter Centra za kitajske študije na Tajvanu (Center for Chinese Studies).

20. november 2020 | EARL

EARL pozdravlja novo knjižno delo!

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) vabi na predstavitev knjige avtorjev Matjaža Uršiča in Heide Imai, z naslovom “Creativity in Tokyo – Revitalizing a Mature City.” Predstavitev knjige, ki je letos izšla pri založbi Palgrave, bo potekala v torek, 1. decembra 2020, ob 10. uri preko platorme Zoom.

19. november 2020 | EARL

EARL vabi na ogled online razstave Capital Library of China

Naš partner, the Capital Library of China, nas je prijazno napotil na dve elektronski razstavi, ki jih je organiziral v sodelovanju s še nekaterimi organizacijami. Ena se dotika kitajske izkušnje COVID-19, druga pa naslavlja spremembe, ki se dogajajo v ruralnih območjih Kitajske.

12. november 2020 | EARL

Uspešna objava spletne strani VAZ - Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji

Spletno stran VAZ – Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji VAZ (www.vazcollections.si) je Oddelek za azijske študije FF UL uradno predstavil na virtualnem dogodku v četrtek 8. 10. 2020 ob 13.00 uri. Spletna stran VAZ (www.vazcollections.si) s podatkovno bazo vzhodnoazijskih predmetov iz različnih slovenskih muzejev in institucij prvič na nacionalni ravni povezuje raznolike predmete vzhodnoazijskega porekla in omogoča dostopnost teh predmetov širši javnosti.

24. oktober 2020 | EARL

Kontakt

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo
East Asia Resource Library - EARL
Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja
Kardeljeva ploščad 5
1000 Ljubljana
Slovenija

Kontakt: earl@fdv.uni-lj.si

Kako do nas

 
Avtorji videa: Klemen Babuder, Peter Bohanec, Martin Glažar.