Sedež EARL

avg 28, 2017, 07:14
Sedež EARL-a je Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja (ODKJG) na Fakulteti za družbene vede. Več informacij o knjižnici je na voljo na spletni strani ODKJG.
knowledge_knows_no_borders
Spletna povezava:
https://www.fdv.uni-lj.si/knjiznica
Ikona:
icon-white icon-bookmark
Kategorija:
EARL
Categories:
  • EARL
Tags:

O EARL

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) je osrednji repozitorij za tiskane in digitalne vire iz Vzhodne Azije. Temeljna naloga EARL-a je vzpostaviti čim širšo mrežo institucij iz Vzhodne Azije, ki bi kontinuirano prispevale znanstveno in strokovno literaturo ter drugo študijsko gradivo (elektronske baze podatkov, digitalizirano gradivo), in s tem spodbujati razumevanje med narodi teh regij, strokovno javnostjo, študenti in fakultetami.

EARL zagotavlja široko dostopnost virov in storitev ter promocijo partnerjev in drugih institucij, povezanih z Vzhodno Azijo. V okviru EARL-a potekajo javni dogodki (predavanja, predstavitve, okrogle mize), ki se osredotočajo na teme, pomembne tako za partnerje kakor za slovensko in mednarodno javnost. Trenutno EARL združuje štiri oddelke: Korejski oddelekJaponski oddelekTajvansko raziskovalno središče za SinologijoKitajski oddelek Reading Beijing.

Spletno predavanje: »Nacionalno opravičilo in oživitev pravic domorodcev na Tajvanu«

Vabljeni na spletno predavanje prof. Awi Mona (蔡志偉), National Dong Hwa University, Taiwan: »Nacionalno opravičilo in oživitev pravic domorodcev na Tajvanu«, ki bo v ponedeljek, 10. maja 2021, ob 9.30 uri prek Zooma (ID: 914 3170 9349).

4. maj 2021 | EARL

Spletno predavanje: »Tveganja vojne v Tajvanski ožini«

Vabljeni na spletno predavanje »Tveganja vojne v Tajvanski ožini«, ki ga bo izvedel ugledni profesor Jean-Pierre Cabestan, Hong Kong Baptist University, Hong Kong SAR, China.

28. april 2021 | EARL

Spletno predavanje: »Stopnjevanje napetosti v Tajvanski ožini: Kako zaskrbljeni bi morali biti?«

Vabljeni na predavanje eminentne profesorice Shelley Rigger (Davidson College, ZDA). Spletno predavanje bo potekalo v četrtek, 29. aprila 2021, ob 16.30 uri prek Zooma​.

22. april 2021 | EARL

Objavljen razpis za štipendije MEXT 2022

Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji objavlja razpis za štipendije japonske vlade MEXT 2022 – štipendije za dodiplomski, podiplomski raziskovalni in višješolski strokovni študij na Japonskem.

20. april 2021 | EARL

Kontakt

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo
East Asia Resource Library - EARL
Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja
Kardeljeva ploščad 5
1000 Ljubljana
Slovenija

Kontakt: earl@fdv.uni-lj.si

Kako do nas

 
Avtorji videa: Klemen Babuder, Peter Bohanec, Martin Glažar.