Sedež EARL

avg 28, 2017, 07:14
Sedež EARL-a je Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja (ODKJG) na Fakulteti za družbene vede. Več informacij o knjižnici je na voljo na spletni strani ODKJG.
Knowledge_knows_no_borders
Spletna povezava:
https://www.fdv.uni-lj.si/knjiznica
Ikona:
icon-white icon-bookmark
Kategorija:
EARL
Categories:
  • EARL
Tags:

O EARL

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) je osrednji repozitorij za tiskane in digitalne vire iz Vzhodne Azije. Temeljna naloga EARL-a je vzpostaviti čim širšo mrežo institucij iz Vzhodne Azije, ki bi kontinuirano prispevale znanstveno in strokovno literaturo ter drugo študijsko gradivo (elektronske baze podatkov, digitalizirano gradivo), in s tem spodbujati razumevanje med narodi teh regij, strokovno javnostjo, študenti in fakultetami.

EARL zagotavlja široko dostopnost virov in storitev ter promocijo partnerjev in drugih institucij, povezanih z Vzhodno Azijo. V okviru EARL-a potekajo javni dogodki (predavanja, predstavitve, okrogle mize), ki se osredotočajo na teme, pomembne tako za partnerje kakor za slovensko in mednarodno javnost. Trenutno EARL združuje štiri oddelke: Korejski oddelekJaponski oddelekTajvansko raziskovalno središče za SinologijoKitajski oddelek Reading Beijing.

Vabilo na predavanje Veleposlaništva Japonske in Univerze v Ljubljani: Vloga univerze pri uvajanju Družbe 5.0 (3. marec)

Veleposlaništvo Japonske in Univerza v Ljubljani pripravljata slovensko-japonski seminar z naslovom “Vloga univerze pri uvajanju Družbe 5.0“, posvečen izobraževalnim vidikom projekta humanocentrične, na znanju temelječe Družbe 5.0.

17. februar 2020 | EARL

Poziv k oddaji prispevkov - 4th China-CEE conference / 24-25 September 2020, Ljubljana, Slovenia

Konfucijev inštitut Ljubljana in Ekonomska fakulteta v sodelovanju s Shanghai University of International Business and Economics organizirata 4. China-CEE konferenco v mesecu septembru. K oddaji člankov so vabljeni vsi, tako akademiki kot tudi predstavniki poslovnega sveta.

17. februar 2020 | EARL

Poletna šola “Japan Orientation”

Univerza Vzhodne Anglije v Norwichu organizira poletno šolo “Japan Orientation” med 27. junijem in 11 julijem 2020.

13. februar 2020 | EARL

Solidarnostna pomoč Kitajski

Vse, ki želite pomagati, obveščamo, da na Konfucijevem inštitutu (pri Ekonomski fakulteti), Kardeljeva ploščad 17, Ljubljana, do vključno tega petka, 14. februarja 2020 do 16. ure, zbirajo zaščitne maske (respiratorje) tipa N95, FFP2.

13. februar 2020 | EARL

Kontakt

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo
East Asia Resource Library - EARL
Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja
Kardeljeva ploščad 5
1000 Ljubljana
Slovenija

Kontakt: earl@fdv.uni-lj.si

Kako do nas

 
Avtorji videa: Klemen Babuder, Peter Bohanec, Martin Glažar.