• Spletni vodiči

  Spletni vodiči ODKJG - koristni spletni vodiči o raznih temah, kot npr. o odprtem dostopu, o uporabi knjižnice, o nastavitvah za omrežje EDUROAM, o navodilih za pisanje in oblikovanje strokovno-znanstvenihin del FDV, o uporabi vsebin pod licencami CC in še mnogo več.

 • Iščete članke za vaše zaključno delo?

  Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

  Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

 • Poslanstvo ODKJG

  ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

 • Vizija ODKJG

  ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

Predstavitev nove Digitalne knjižnice Univerze v Ljubljani (DiKUL) v okviru Akademske digitalne zbirke Slovenije (ADZ.SI)

Predstavitev nove Digitalne knjižnice Univerze v Ljubljani (DiKUL) na novi programski opremi Summon v okviru Akademske digitalne zbirke Slovenije (ADZ.SI) bo v torek, 21. 7. 2020 ob 10.00.

16. julij 2020 | Obvestila

Delovni čas knjižnice julija in avgusta

Med 1. julijem in 31. avgustom bo knjižnica odprta od ponedeljka do torka in od četrtka do petka med 08.00 in 15.00, ob sredah pa med 08.00 in 17.00. Ob sobotah bo knjižnica zaprta.

30. junij 2020 | Obvestila

V ponedeljek, 8. 6. 2020, bomo ponovno odprli tudi čitalnico ODKJG

Čitalnico lahko uporabljalo samo člani ODKJG. Še vedno vas prosimo, če je le mogoče, da gradivo, ki si ga želite izposoditi, naročite vnaprej. Ni možno uporabljati: dnevnega časopisja in revij, računalniške učilnice, študijskih celic in garderobnih omaric. Ob prihodu in odhodu si razkužite roke ter upoštevate varnostno razdaljo. Uporaba mask je obvezna, če niste v varnostni razdalji vsaj 1,5 metra. Število čitalniških mest je omejeno v ustrezni razdalji, zato stolov ni dovoljeno prestavljati.
Veselimo se ponovnega druženja z vami!

5. junij 2020 | Obvestila

Izposoja Osrednje družboslovne knjižnice je odprta

Izposoja ODKJG je odprta po urniku: ponedeljek, torek, četrtek in petek od 8h do 16h ter sreda od 10h do 18h. Ob sobotah je knjižnica zaprta.

1. junij 2020 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS+)

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)

Portal študijskih gradiv ZEBRA (dostop za študente FDV)

 

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

        Faks:

        01 5805 101 

El. naslov knjižnice:
knjiznica@fdv.uni-lj.si
        El. naslov izposoje:
        izposoja.odkjg@fdv.uni-lj.si
Delovni čas v juliju in avgustu


Izposoja,
čitalnica

Skladišče, informacije,
medknj. izposoja

ponedeljek–torek
8.00-15.00
9.00-15.00
sreda
8.00-17.00
9.00-15.00
četrtek–petek
8.00-15.00
9.00-15.00
sobota
zaprto