Testni dostop do Gale Reference Complete


Gale Reference Complete je multidisciplinarna zbirka primarnih in sekundarnih virov referenčnega gradiva, serijskih publikacij, literarne kritike in raziskovalnih virov ter celotnih besedil literarnih del in virov za raziskovanje zgodovine. Ponudnik: Gale.

Obsežna zbirka virov med drugim vključuje tudi iskanje (in brskanje po disciplinah) po več kot 90 milijonih člankov iz kvalitetnih znanstvenih in strokovnih revij v Academic OneFile; digitalnih zbirkah dokumentov za raziskovanje različnih tem od srednjega veka do politične zgodovine 20. stoletja, vsebuje 149.000 biografskih zapisov znotraj Contemporary Authors, kritične literarne eseje, referenčne e-knjige, obsežen izbor literarnih komentarjev, gradivo o 130.000 avtorjih v Literature Resource Center ter skoraj 200 milijonov člankov iz dnevnih časopisov, dostop do več kot 150.000 pesmi in drugih literarnih del v LitFinder ipd.

Poleg običajnega iskalnika je ponekod na voljo tudi iskalnik tem, publikacij, oseb, prikaz najpogostejših iskanj, brskalnik po disciplinah in tematski vodnik. Nekateri posamezni viri imajo vmesnik v slovenskem jeziku.

Gale Reference Complete je do 13. aprila 2018 na voljo z lokacij Univerze v Ljubljani, tudi CTK in NUK; prek oddaljenega dostopa je na voljo študentom in osebju Univerze v Ljubljani, CTK ter vsem članom NUK.

Povezava za dostop

Morebitna opažanja, pripombe in predloge v zvezi z zbirko lahko sporočite na cis@nuk.uni-lj.si.
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 19. marec 2018 | v kategoriji: Obvestila