Testni dostopi do e-virov


1.      Testni dostop do štirih zbirk založnika Bloomsbury:

Oddaljen dostop je omogočen za študente in osebje Univerze v Ljubljani, ki so člani knjižnic Univerze v Ljubljani in CTK, ter za vse člane NUK.

2.      Testni dostop do eBook Subscription Harvard Business Publishing Collection. Zbirka vsebuje več kot 600 knjig s področja managementa in poslovnih ved.

Oddaljen dostop je omogočen za vse člane knjižnic Univerze v Ljubljani, CTK in NUK.

3.      Testni dostop do elektronskega vira The MIT Press Direct. Zbirka vsebuje več kot 2.500 knjig iz različnih področij: umetnost, arhitektura, biomedicina, ekonomija, humanistika, informacijska znanost, lingvistika, nevroznanost, družboslovje in filozofija.

Oddaljeni dostop je omogočen za študente in zaposlene Univerze v Ljubljani, ki so člani knjižnic Univerze v Ljubljani, CTK in NUK.

4. Testni dostop do novih zbirk SAGE:

  • SAGE Knowledge je obsežna platforma, ki vključuje SAGE Books, SAGE Reference, SAGE Navigator, SAGE Video, SAGE Business Cases in CQ Press. Zbirke pokrivajo vsa področja družboslovja in vključujejo elektronske knjige, pregledna in referenčna dela ter video posnetke. Vir omogoča iskanje in brskanje po več kot 10.000 enotami gradiva.
  • SAGE Research Methods Video prinaša video posnetke o učinkovitem raziskovalnem procesu. Na voljo je skoraj 500 posnetkov v skupnem trajanju 125 ur.

Oddaljen dostop je omogočen za študente, diplomante in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK.

5. Testni dostop do 75.000 naslovov elektronskih knjig založnika De Gruyter in partnerskih založnikov. Gre za zbirko knjig, ki so bile objavljene med leti 1650 in 2016 in pokrivajo različna področja humanistike in družboslovja. Do zbirke lahko dostopate preko portala De Gruyter Online. Testni dostop je omogočen od 16. 4. 2020 do 30. 6. 2020.

Oddaljeni dostop je mogoč za študente in osebje Univerze v Ljubljani, ki so člani knjižnic Univerze v Ljubljani in CTK, ter za vse člane NUK.

6. Testni oziroma brezplačni dostop do elektronskega vira Academic Search Ulitmate (ponudnik EBSCO). Zbirka ponuja zbirko recenziranih revij s celotnimi besedili, vključno s številnimi revijami, indeksiranimi v glavnih indeksih citatov. Znanstvene revije, poljudne revije, periodične publikacije, poročila, knjige in videoposnetki so namenjene strokovnjakom številnih disciplin – astronomije, antropologije, biomedicine, inženirstva, zdravstvenih ved, zakonodaje, literature, matematike, farmakologije, ženskih študij, zoologije in drugih področij.

Oddaljeni dostop je omogočen od 20. 4. 2020 do 16. 6. 2020 za študente in osebje Univerze v Ljubljani, ki so člani knjižnic Univerze v Ljubljani, NUK in CTK.

Morebitna opažanja, pripombe in predloge v zvezi z zbirko lahko sporočite na knjiznica@fdv.uni-lj.si. 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 30. marec 2020 | v kategoriji: Obvestila