• Iščete članke za vaše zaključno delo?

    Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

    Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

  • Poslanstvo ODKJG

    ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

  • Vizija ODKJG

    ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

Testni dostop do zbirk ProQuest Social Science Journals in ProQuest East Europe & Central Europe Database

Na Fakulteti za družbene vede imamo od 30. maja do 30. junija 2016 testni dostop do zbirk ProQuest Social Science Journals in East and Central Europe databases. Zbirki skupaj vsebujeta več kot 2000 naslovov znanstvenih revij, od tega več kot 1700 naslovov v polnem besedilu.

30. maj 2016 | Obvestila

Zbirki ProQuest Central in OCLC First Search nista več dostopni

Uporabnike obveščamo, da vsebina podatkovnih zbirk ProQuest Central in OCLC FirstSearch ni več dostopna. V nadaljevanju posredujemo informacijo IZUM-a – skrbnika konzorcijskih pogodb za obe zbirki.

15. februar 2016 | Obvestila

Brezplačen e-dostop do revije European Political Science Review (EPSR) za članice ECPR

Posamezniki z institucij, ki so članice ECPR imajo na voljo brezplačen e-dostop do revije European Political Science Review (EPSR). Brezplačen dostop traja do 30. 6. 2016.

2. februar 2016 | Obvestila

Sprejeta Nacionalna strategija odprtega dostopa do znanstvenih objav in raziskovalnih podatkov v Sloveniji 2015-2020

Vlada RS je 3. septembra sprejela dokument "Nacionalna strategija odprtega dostopa do znanstvenih objav in raziskovalnih podatkov v S 2015-2020".

10. september 2015 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS)


Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani

Vstop v Digitalno knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)


Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

Faks:

01 5805 107

E-mail knjižnice:
knjiznica(at)fdv.uni-lj.si

Delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja

pon.–pet.
8–20
8–17.45
9–15

sob.


8–14