• Vizija ODKJG

    ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

  • Poslanstvo ODKJG

    ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

Vabimo vas na brezplačni tečaj EndNote

Že zamujate s pisanjem besedila za seminar, diplomo ali članek? Zakaj se mučite in urejate reference in citate ročno? Pridružite se nam na tečaju v četrtek, 29. 1. 2015, od 9.00 do 12.30, v predavalnici 26 in usposobili vas bomo za delo z orodjem EndNote ter njegovo funkcijo Cite While You Write, ki vam bo bistveno olajšal pisanje strokovnih in znanstvenih besedil.

23. januar 2015 | Tečaji

Testni dostop do zbirke priročnikov Routledge Handbooks Online

Do 13. marca 2015 imamo omogočen testni dostop do zbirke e-priročnikov Routledge Handbooks Online, ki služi za iskanje vsebin z različnih področij. Obseg tem je vezan na pregled klasičnih in sodobnih raziskovalnih trendov v družboslovju in humanistiki.

15. januar 2015 | Obvestila

Nova zbirka Credo Online Reference Service

Credo Online Reference Service, Academic Core Collection vsebuje več kot 600 referenčnih del (enciklopedije, priročniki, biografski leksikoni itn.) z različnih strokovnih področij (družbene vede (antropologija, sociologija, politične vede, komunikologija...),filozofija, jezikoslovje, likovne umetnosti, medicina, pravo, psihologija, sociologija, tehnika, verstva, zgodovina itn.).

9. januar 2015 | Obvestila

Nove knjige ODKJG - december 2014

Na seznamu novih knjig ODKJG v decembru 2014 so poleg novih knjig tudi starejše, ki jih je ODKJG pridobila zdaj. Poglejte, morda dobite kakšen dober namig za študij.

5. januar 2015 | Nove knjige

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS)

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani

Vstop v Digitalno knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

Faks:

01 5805 107

E-mail knjižnice:
knjiznica(at)fdv.uni-lj.si

Delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja


pon.–pet.

8–20
8–17.45
9–15
sob.
8–14