• Vizija ODKJG

    ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

  • Poslanstvo ODKJG

    ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

Nove knjige ODKJG - junij, julij, avgust 2014

Na seznamu novih knjig ODKJG v juniju, juliju in avgustu 2014 so poleg novih knjig tudi starejše, ki jih je ODKJG pridobila zdaj. Poglejte, morda dobite kakšen dober namig za študij.

1. september 2014 | Obvestila

Dostop do pravnega portala IUS-INFO in finančnega portala FinD-INFO

Na FDV imamo od 1. julija omogočen dostop do vsebin pravnega portala IUS-INFO in finančnega portala FinD-INFO. Dostop do obeh portalov je brez omejitev do vseh vsebin, dostopati je možno z računalnikov na fakulteti (IP dostop) in s prenosnih računalnikov v EDUROAM (FDV) omrežju.

30. junij 2014 | Obvestila

Delovni čas knjižnice julija in avgusta

Med 1. julijem in 31. avgustom bo knjižnica odprta od ponedeljka do torka in od četrtka do petka med 08.00 in 15.00, ob sredah pa od 08.00 in 17.00. Ob sobotah bo knjižnica zaprta.

26. junij 2014 | Obvestila

Oddaljen dostop do Web of Science s Shibboleth prijavo in vabilo na interaktivno usposabljanje

Oddaljeni dostop do informacijskega servisa Web of Science (WoS) je sedaj mogoč tudi neposredno prek Federacije COBISS AAI (Shibboleth).

13. junij 2014 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS)

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani

Vstop v Digitalno knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

Faks:

01 5805 107

E-mail knjižnice:
knjiznica(at)fdv.uni-lj.si

Delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja


pon.–pet.

8–20
8–17.45
9–15
sob.
8–14