• Vizija ODKJG

    ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

  • Poslanstvo ODKJG

    ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

Vse člane knjižnice vabimo na tečaj Iskanje znanstvenih družboslovnih virov

Na brezplačnem tečaju, ki bo v četrtek, 19. 2. 2015 od 9h do 12h vam bomo predstavili učinkovito iskanje znanstvenih družboslovnih virov v Digitalni knjižnici Univerze v Ljubljani in Repozitoriju Univerze v Ljubljani.

10. februar 2015 | Tečaji

Za študente in zaposlene na Univerzi v Ljubljani na voljo skoraj 1.900 revij založbe Taylor & Francis

Taylor & Francis Online je multidisciplinarna zbirka, ki omogoča iskanje in prebiranje celotnih besedil člankov iz skoraj 1.900 (prej 220) elektronskih revij, ki pokrivajo področja sociologije, politologije, izobraževanja, psihologije, ekonomije, bibliotekarstva in informacijskih znanosti, verstev, umetnosti, veterine, gradbeništva, arhitekture, biologije, matematike, kemije, fizike itn.

4. februar 2015 | Obvestila

Testni dostop do zbirke priročnikov Routledge Handbooks Online

Do 13. marca 2015 imamo omogočen testni dostop do zbirke e-priročnikov Routledge Handbooks Online, ki služi za iskanje vsebin z različnih področij. Obseg tem je vezan na pregled klasičnih in sodobnih raziskovalnih trendov v družboslovju in humanistiki.

15. januar 2015 | Obvestila

Nova zbirka Credo Online Reference Service

Credo Online Reference Service, Academic Core Collection vsebuje več kot 600 referenčnih del (enciklopedije, priročniki, biografski leksikoni itn.) z različnih strokovnih področij (družbene vede (antropologija, sociologija, politične vede, komunikologija...),filozofija, jezikoslovje, likovne umetnosti, medicina, pravo, psihologija, sociologija, tehnika, verstva, zgodovina itn.).

9. januar 2015 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS)

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani

Vstop v Digitalno knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

Faks:

01 5805 107

E-mail knjižnice:
knjiznica(at)fdv.uni-lj.si

Delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja


pon.–pet.

8–20
8–17.45
9–15
sob.
8–14