• Vizija ODKJG

    ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

  • Poslanstvo ODKJG

    ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

Božično-novoletne počitnice

Knjižnica bo zaprta od srede 24. decembra od 17.ure naprej. Zopet bomo odprli svoja vrata v ponedeljek 5. januarja 2015.

19. december 2014 | Obvestila

Anketa o zadovoljstvu uporabnikov ODKJG 2014

Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja raziskuje zadovoljstvo uporabnikov s storitvami knjižnice. Vljudno naprošamo vse uporabnike knjižnice, da sodelujejo v spletni anketi in izrazijo svoje mnenje o njenih storitvah. Mnenja in predlogi uporabnikov so zelo pomembni pri načrtovanju razvoja knjižnice.

1. december 2014 | Obvestila

Vabimo vas na brezplačni tečaj EndNote

Že zamujate s pisanjem besedila za seminar, diplomo ali članek? Zakaj se mučite in urejate reference in citate ročno? Pridružite se nam na tečaju v petek, 12. 12. 2014, od 9.00 do 12.30, v predavalnici 26 in usposobili vas bomo za delo z orodjem EndNote ter njegovo funkcijo Cite While You Write, ki vam bo bistveno olajšal pisanje strokovnih in znanstvenih besedil.

1. december 2014 | Tečaji

Nove knjige ODKJG - november 2014

Na seznamu novih knjig ODKJG v novembru 2014 so poleg novih knjig tudi starejše, ki jih je ODKJG pridobila zdaj. Poglejte, morda dobite kakšen dober namig za študij.

1. december 2014 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS)

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani

Vstop v Digitalno knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

Faks:

01 5805 107

E-mail knjižnice:
knjiznica(at)fdv.uni-lj.si

Delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja


pon.–pet.

8–20
8–17.45
9–15
sob.
8–14