• Iščete članke za vaše zaključno delo?

    Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

    Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

  • Poslanstvo ODKJG

    ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

  • Vizija ODKJG

    ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

Prošnja za sodelovanje v anketi

Monika Čepin, študentka bibliotekarstva na Filozofski fakulteti, v sklopu svoje diplomske naloge raziskuje, na kakšen način uporabniki ODKJG iščejo in pridobivajo informacije. V ta namen je oblikovala anketo, ki je dostopna na povezavi https://www.1ka.si/a/100489.

29. julij 2016 | Obvestila

Podaljšan testni dostop do zbirk ProQuest Social Science Journals in ProQuest East Europe & Central Europe Database

Na Fakulteti za družbene vede imamo testni dostop do zbirk ProQuest Social Science Journals in East and Central Europe databases podaljšan do začetka oktobra 2016. Zbirki skupaj vsebujeta več kot 2000 naslovov znanstvenih revij, od tega več kot 1700 naslovov v polnem besedilu.

18. julij 2016 | Obvestila

Testni dostop do časopisa Financial Times

Poslovni dnevnik Financial times velja za enega najuglednejših časopisov na svetu. Ugled si je prislužil s točnimi in avtoritativnimi informacijami, ki jih posreduje. Časopis vsak dan ustvarja več kot 600 novinarjev in novinark z vsega sveta. Testni dostop traja do konca avgusta 2016.

15. junij 2016 | Obvestila

Zbirki ProQuest Central in OCLC First Search nista več dostopni

Uporabnike obveščamo, da vsebina podatkovnih zbirk ProQuest Central in OCLC FirstSearch ni več dostopna. V nadaljevanju posredujemo informacijo IZUM-a – skrbnika konzorcijskih pogodb za obe zbirki.

15. februar 2016 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS)


Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani

Vstop v Digitalno knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)


Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

Faks:

01 5805 107

E-mail knjižnice:
knjiznica(at)fdv.uni-lj.si

Delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja

pon.–pet.
8–20
8–17.45
9–15

sob.


8–14