• Iščete članke za vaše zaključno delo?

    Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

    Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

  • Poslanstvo ODKJG

    ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

  • Vizija ODKJG

    ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

Vse člane knjižnice vabimo na brezplačni tečaj: Iskanje znanstvenih družboslovnih virov

Raziščite načine učinkovitega iskanja znanstvenih družboslovnih virov. Najdite le tiste informacije, ki jih resnično potrebujete ter pridobite relevantne znanstvene članke z uporabo različnih orodij v zbirkah e-revij in e-knjig . Tečaj bo v četrtek, 19. 1. 2017 od 12h do 14h v predavalnici 26 na FDV.

4. januar 2017 | Tečaji

Novi zbirki Proquest Social Science Journals in ProQuest East and Central Europe databases

Fakulteti za družbene vede imamo, po obdobju testnega dostopa, poln dostop do zbirk ProQuest Social Science Journals in East and Central Europe databases. Zbirki skupaj vsebujeta več kot 2000 naslovov znanstvenih revij, od tega več kot 1700 naslovov v polnem besedilu.

7. december 2016 | Obvestila

Dostop do korejskih zbirk DBPIA in KRPIA

Za uporabnike FDV je omogočen dostop do dveh korejskih zbirk. DBPIA je obsežna zbirka več kot 2000 znanstvenih revij s področja humanistike, družboslovja, ekonomije, menedžmenta, prava, teologije, medicine, uprave, pedagogike, književnosti, umetnosti in naravoslovja. KRPIA je obzežna zbirka e-knjig, ki so večinoma v korejskem jeziku. Zbirka med drugim vsebuje enciklopedije, slovarje, zgodovinske in arhivske vire, biografske in druge vire povezane s korejsko zgodovino, književnostjo in medicino.

4. november 2016 | Obvestila

POP-UP KAVARNA ODPRTE ZNANOSTI se bo pojavila 26. oktobra ob 15. uri v avli FDV in izginila ob 20h.

Ob mednarodnem tednu odprtega dostopa (24. – 30. oktober) http://www.openaccessweek.org/ boste FDV spoznali tudi kot fakulteto odprtega dostopa do znanstvenih izsledkov, fakulteto odprtega objavljanja in fakulteto odprtih podatkov. V okviru svetovnih dogodkov v tem tednu izobražujemo o koristih odprtega dostopa, delimo dobre izkušnje in si prizadevamo za odprti dostop, ki poveča izkoristek vloženih raziskovalnih sredstev, poveča vidnost in uporabo raziskav, olajša dostop do razpoložljive literature.

20. oktober 2016 |

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS)


Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani

Vstop v Digitalno knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)


Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

Faks:

01 5805 107

E-mail knjižnice:
knjiznica(at)fdv.uni-lj.si

Delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja

pon.–pet.
8–20
8–17.45
9–15

sob.


8–14