• Iščete članke za vaše zaključno delo?

    Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

    Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

  • Poslanstvo ODKJG

    ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

  • Vizija ODKJG

    ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

POP-UP KAVARNA ODPRTE ZNANOSTI se bo pojavila 26. oktobra ob 15. uri v avli FDV in izginila ob 20h.

Ob mednarodnem tednu odprtega dostopa (24. – 30. oktober) http://www.openaccessweek.org/ boste FDV spoznali tudi kot fakulteto odprtega dostopa do znanstvenih izsledkov, fakulteto odprtega objavljanja in fakulteto odprtih podatkov. V okviru svetovnih dogodkov v tem tednu izobražujemo o koristih odprtega dostopa, delimo dobre izkušnje in si prizadevamo za odprti dostop, ki poveča izkoristek vloženih raziskovalnih sredstev, poveča vidnost in uporabo raziskav, olajša dostop do razpoložljive literature.

20. oktober 2016 |

Brezplačen dostop do Dela Ekspres in Dnevnika za študente UL

Brezplačen dostop do Dela Ekspres in Dnevnika, za vse redno vpisane študente UL v študijskem letu 2016/2017.

28. september 2016 |

Vse člane knjižnice vabimo na tečaj OPAC EKSPRES

Na kratkem brezplačnem tečaju boste osvežili znanje o uporabi kataloga COBISS/OPAC. Ogledali si boste tudi novost - mCOBISS. Tečaj bo v ponedeljek 17. 10. 2016 ob 12h, v predavalnici 26.

28. september 2016 | Tečaji

Vse člane knjižnice vabimo na tečaj: Ni vsega na Googlu

Na brezplačnem tečaju se boste na praktičnih primerih naučili hitro in učinkovito poiskati znanstvene vire v tiskani in elektronski obliki. Tečaj bo v torek, 18. 10. 2016 od 10h do 12h v predavalnici 26 na FDV.

28. september 2016 | Tečaji

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS)


Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani

Vstop v Digitalno knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)


Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

Faks:

01 5805 107

E-mail knjižnice:
knjiznica(at)fdv.uni-lj.si

Delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja

pon.–pet.
8–20
8–17.45
9–15

sob.


8–14