• Iščete članke za vaše zaključno delo?

    Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

    Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

  • Vizija ODKJG

    ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

  • Poslanstvo ODKJG

    ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

Vse člane knjižnice vabimo na tečaj OPAC EKSPRES

Na kratkem brezplačnem tečaju boste osvežili znanje o uporabi kataloga COBISS/OPAC. Ogledali si boste tudi novost - mCOBISS. Tečaj bo v torek 27. 10. 2015 ob 12h, v predavalnici 26.

30. september 2015 | Tečaji

Vse člane knjižnice vabimo na tečaj: Ni vsega na Googlu

Na brezplačnem tečaju se boste na praktičnih primerih naučili hitro in učinkovito poiskati znanstvene vire v tiskani in elektronski obliki. Tečaj bo v torek, 20. 10. 2015 od 12h do 15h v predavalnici 26 na FDV.

30. september 2015 | Tečaji

Vabimo vas na brezplačni tečaj EndNote

Že zamujate s pisanjem besedila za seminar, diplomo ali članek? Zakaj se mučite in urejate reference in citate ročno? Pridružite se nam na tečaju v torek, 13. 10. 2015, od 12.00 do 15.00, v predavalnici 26 in usposobili vas bomo za delo z orodjem EndNote ter njegovo funkcijo Cite While You Write, ki vam bo bistveno olajšal pisanje strokovnih in znanstvenih besedil.

30. september 2015 | Tečaji

Vse člane knjižnice vabimo na brezplačni tečaj v septembru: Učinkovito iskanje znanstvenih družboslovnih virov

Na brezplačnem tečaju, ki bo v četrtek, 24. 9. 2015 od 12h do 15h vam bomo predstavili učinkovito iskanje znanstvenih družboslovnih virov v Digitalni knjižnici Univerze v Ljubljani in Repozitoriju Univerze v Ljubljani.

15. september 2015 | Tečaji

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS)


Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani

Vstop v Digitalno knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)


Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

Faks:

01 5805 107

E-mail knjižnice:
knjiznica(at)fdv.uni-lj.si

Delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja

pon.–pet.
8–20
8–17.45
9–15

sob.


8–14