• Iščete članke za vaše zaključno delo?

    Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

    Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

  • Poslanstvo ODKJG

    ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

  • Vizija ODKJG

    ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

Vabimo vas na brezplačni tečaj EndNote

Že zamujate s pisanjem besedila za seminar, diplomo ali članek? Zakaj se mučite z ročnim urejanjem referenc in citatov? Pridružite se nam na tečaju v sredo, 3. 5. 2017, od 12:00 do 16.00, v predavalnici 26. Usposobili vas bomo za delo z orodjem EndNote ter njegovo funkcijo Cite While You Write, ki vam bo bistveno olajšal pisanje strokovnih in znanstvenih besedil.

21. april 2017 | Tečaji

Odprtje Japonskega oddelka EARL in simpozij oddelka za Azijske študije

Vljudno vas vabimo na ODPRTJE JAPONSKEGA ODDELKA V EARL in SIMPOZIJ ODDELKA ZA AZIJSKE ŠTUDIJE.
Japonski oddelek v East Asian Resource Library (EARL) bo odprt v Osrednji družboslovni knjižnici Jožeta Goričarja (1. nadstropje) na Fakulteti za družbene vede (Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana), v petek, 21. aprila 2017, ob 9.30.

18. april 2017 |

Testni dostop do kitajske zbirke CNKI

Na Univerzi v Ljubljani imamo do 22. 4. 2017 dostop do obsežne kitajske interdisciplinarne zbirke CNKI (China National Knowledge Infrastructure). CNKI je osrednji kitajski nacionalni informacijski projekt pod vodstvom Tsinghua University, podprt pa je tudi s strani različnih ministrstev. Zbirka vsebuje znanstvene revije, doktorske disertacije, magistrske naloge, zbornike, časopise, letopise, statistične letopise, patente standarde...

24. marec 2017 |

Testni dostop do zbirk SAGE Research Methods in SAGE Video

Na Univerzi v Ljubljani imamo do 21. 4. 2017 testni dostop do zbirk SAGE Research Methods in SAGE Video.

22. marec 2017 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS)


Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani

Vstop v Digitalno knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)


Knjižne novosti v ODKJG

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

Faks:

01 5805 107

E-mail knjižnice:
knjiznica(at)fdv.uni-lj.si

Delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja

pon.–pet.
8–20
8–17.45
9–15

sob.


8–14