• Iščete članke za vaše zaključno delo?

    Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

    Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

  • Poslanstvo ODKJG

    ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

  • Vizija ODKJG

    ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

Brisanje neaktivnih članov knjižnice

V Osrednji družboslovni knjižnici Jožeta Goričarja bomo 15. februarja iz baze članov knjižnice brisali neaktivne člane, saj nam to nalagata zakona o varstvu osebnih podatkov in knjižničarstvu.
Za neaktivne veljajo člani, ki že leto dni niso uporabljali knjižničnih storitev in jim je že pred letom ali več poteklo članstvo.

2. februar 2017 | Obvestila

Testni dostop do MIPP International Library

Na FDV imamo testni dostop do MIPP International Library, ki vsebuje polna besedila ruskih političnih in poslovnih časopisov in revij.

31. januar 2017 | Obvestila

Novost: POS terminal v ODKJG

Uporabnike obveščamo, da je po novem v ODKJG možno obveznosti poravnati tudi s karticami. Poslovanje je možno s karticami BA, MAESTRO, VISA, MASTERCARD.

26. januar 2017 | Obvestila

Novi zbirki Proquest Social Science Journals in ProQuest East and Central Europe databases

Fakulteti za družbene vede imamo, po obdobju testnega dostopa, poln dostop do zbirk ProQuest Social Science Journals in East and Central Europe databases. Zbirki skupaj vsebujeta več kot 2000 naslovov znanstvenih revij, od tega več kot 1700 naslovov v polnem besedilu.

7. december 2016 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS)


Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani

Vstop v Digitalno knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)


Knjižne novosti v ODKJG

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

Faks:

01 5805 107

E-mail knjižnice:
knjiznica(at)fdv.uni-lj.si

Delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja

pon.–pet.
8–20
8–17.45
9–15

sob.


8–14