• #svetnicrnobel

    V naravi nekaterih stvari ne moreš spremeniti. V družbi lahko marsikaj. In kaj bi spremenil/-a ti? Sodeluj v natečaju na omrežju Instagram>>

  • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

    FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

  • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

    FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

Sodelovanje med raziskovalci

V reviji Scientometrics (založba Springer) je izšel članek Hajdeje Iglič, Patricka Doreiana, Luke Kroneggerja in Anuške Ferligoj z naslovom “With whom do researchers collaborate and why?”

26. april 2017 | Raziskave

Širitev uporabe spletnih anket

Avtorja Vasja Vehovar in Katja Lozar Manfreda se v preglednem članku, ki je objavljen v učbeniku s področja metodologije internetnega raziskovanja in je izšel pri ugledni mednarodni založbi Sage, osredotočata na širitev uporabe spletnih anket ter na metodološka vprašanja, ki se pojavljajo v povezavi s tem.

25. april 2017 | Dosežki, Publikacija

Gostovanje prof. Petra Csanyia z Univerze Alexander Dubček, Slovaška

Od 10. do 14. aprila 2017 je Katedra za analizo politik in javno upravo gostila Petra Csanyia, profesorja politologije na Univerzi Alexander Dubček, Trenčín, Slovaška. Predaval je pri predmetu Politika birokracije na dodiplomskem programu Politologija - analiza politik in javna uprava.

25. april 2017 | Predavanje

[ADP] objavljena je nova raziskava - Slovensko javno mnenje 2014

Arhiv družboslovnih podatkov je objavil raziskavo Slovensko javno mnenje 2014. Slovensko javno mnenje (SJM) 2014 je raziskava, ki je bila opravljena kot del Evropske družboslovne raziskave 2014 (ESS 7).

25. april 2017 | Raziskave