• FDV Kariernik

  Po kariernih poteh diplomantk in diplomantov FDV. Prelistajte spletno različico kariernega časopisa >>

 • #svetnicrnobel

  V naravi nekaterih stvari ne moreš spremeniti. V družbi lahko marsikaj. In kaj bi spremenil/-a ti? Sodeluj v natečaju na omrežju Instagram>>

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

BledCom 2017: Zgodnje prijave so odprte do 5. maja

30. junija in 1. julija 2017 bo na Bledu potekala tradicionalna mednarodna konferenca o raziskovanju v odnosih z javnostmi BledCom. Osrednja tema letošnjega simpozija je »Korporativna družbena odgovornost v hipermodernih časih«. Zgodnje prijave so odprte do vključno 5. maja 2017.

23. marec 2017 | Obvestila, Dogodek

Gregor Čehovin na konferenci GOR 2017 izvedel predstavitev o prekinitvah v anketah

Gregor Čehovin s Centra za družboslovno informatiko se je udeležil konference General Online Research (GOR) 2017. V sekciji C11 je predstavil prispevek z naslovom Implications of disposition codes for monitoring breakoffs in web surveys, ki je nastal skupaj s prof. dr. Vasjem Vehovarjem.

22. marec 2017 | Dogodek

Zahvala red. prof. dr. Zinki Kolarič

Senat se je v imenu fakultete ob upokojitvi zahvalil nekdanji dekanji in naši kolegici red. prof. dr. Zinki Kolarič za pomemben in predan strokovni, akademski, znanstvenoraziskovalni in razvojni prispevek.

15. marec 2017 | Obvestila

Galerija FDV – otvoritev razstave Amantes

Galerija FDV je mednarodni dan žensk obeležila z otvoritvijo razstave slik mag. Bogdane Krušič z naslovom Amantes, ob tem je ljubezensko poezijo recitiral prof. Tomaž Gubenšek.

13. marec 2017 | Galerija FDV