[Založba FDV] - Slovenske misli o mednarodnih odnosih in pravu. Prispevki ob 80-letnici dr. Ernesta Petriča


naslovnica slmisliPri Založbi FDV je izšla nova knjiga Slovenske misli o mednarodnih odnosih in pravu, Prispevki ob 80-letnici dr. Ernesta Petriča, ki sta jo uredila Andraž Zidar, Sanja Šriglic.

Knjiga je posvečena bogati karieri veleposlanika prof. dr. Ernesta Petriča, ki je s svojim vsestranskim akademskim in diplomatskim delom pomembno vplival na razvoj mednarodnega prava in utrjevanje vladavine prava v Republiki Sloveniji ter prispeval h krepitvi slovenske diplomacije v mednarodnem prostoru. 

Publikacija združuje teorijo in prakso s področij mednarodnega prava in mednarodnih odnosov ter osebna razmišljanja, ki so nastala kot plod izkušenj avtorjev in njihovega sodelovanja s prof. dr. Ernestom Petričem.Prispevki obravnavajo številna vsebinska vprašanja in različne aktualne mednarodnopravne izzive, s katerimi se je ukvarjal prof. dr. Petrič – od diplomacije in delovanja Organizacije združenih narodov ter Evropskega sodišča za človekove pravice, prek prava človekovih pravic in varstva manjšin, do vprašanj nasledstva, pravičnosti in ustavnega prava.

Za nakup knjige obiščite spletno knjigarno Založbe FDV >>


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 27. januar 2017 | v kategoriji: Nova knjiga