Razpis za raziskovalne štipendije ASEF 2020


 

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za raziskovalne štipendije na 32 odličnih univerzah v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Avstraliji, Novi Zelandiji, Avstriji in na Danskem. Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, strojništva, elektrotehnike, računalništva, matematike, ekonomije, okoljskih znanosti, glasbe, prava, lingvistike, politologije in humanistike.

Fundacija ASEF štipendira slovenske študente in Američane slovenskih korenin za 10-tedenske poletne raziskovalne obiske na vrhunskih univerzah in raziskovalnih institucijah izven Slovenije. Štipendijski program ASEF krepi sodelovanje in izmenjavo znanja med Slovenijo in odličnimi tujimi univerzami. ASEF nadarjenim slovenskim študentom omogoča, da se osredotočijo na raziskovanje in razvijejo svoje potenciale v največji možni meri.

Zainteresirani lahko razpis najdete na spletni strani ASEF. Rok za oddajo prijav je 1. december 2020. Morebitna vprašanja lahko pošljete na info@asef.net.

 

Več o ASEF si lahko ogledate tukaj: https://www.youtube.com/watch?v=866sZblLTi8.  

 

Vabimo vas tudi na webinar o tem, kako pripraviti uspešno prijavo ASEF: https://www.asef.net/junior-fellows/. Potekala bo 29. oktobra 2020
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 26. oktober 2020 | v kategoriji: Obvestila, Štipendije