Razpis italjanske vlade za podiplomske štipendije v študijskem letu 2019/2020


Italijanska vlada bo podelila podiplomske štipendije študentom s slovenskim državljanstvom v okviru študijskih programov, izobraževanja in raziskav na italijanskih akademskih ustanovah.

Štipendije so namenjene za naslednje vrste študija v Italiji: študij druge stopnje, študij na umetnostni in glasbeni akademiji, doktorat, študij italijanskega jezika in kulture v trajanju treh mesecev. Ravno tako je zagotovljena podpora za raziskovalne projekte v sodelovanju z italijanskimi univerzami.

Vse informacije so na voljo na spletni strani Study in Italy (https://studyinitaly.esteri.it), kjer je objavljen tudi seznam študijskih programov italijanskih univerz, vključno s celotnim besedilom razpisa v italijanskem in angleškem jeziku.

Študenti se na razpis prijavijo z oddajo vloge preko portala Study in Italy. Rok za oddajo je 30. maj 2019 do 14.00 ure.

Za dodatne informacije je na voljo informacijska točka na Italijanskem inštitutu za kulturo v Sloveniji, Breg 12, Ljubljana, e-naslov lubiana.lettore@esteri.it in tel. 01-241-56-48.

Dopis z obvestilom veleposlanika Italije o objavljenem razpisu za podiplomske štipendije za študijsko leto 2019/2020 najdete v priponki.
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 09. maj 2019 | v kategoriji: Obvestila, Štipendije, Razpisi