[NAKNADNI RAZPIS] Mobilnost študentov z namenom študija v okviru programa Erasmus+ v 2. semestru študijskega leta 2020/2021


Služba za pedagoško mednarodno sodelovanje in mobilnost zbira naknadne prijave za mobilnost študentov z namenom študija v okviru programa Erasmus+ v študijskem letu 2020/2021. Program Erasmus+ študentu omogoča, da del rednih študijskih obveznosti na kateri koli stopnji študija, namesto na FDV opravi na partnerski instituciji v tujini. Partnerske institucije so tiste institucije, s katerimi ima FDV podpisan medinstitucionalni sporazum o izmenjavi študentov v določenem študijskem letu.

Cilji tovrstne mobilnosti so:

-               izboljšanje učnih kompetenc,

-               povečanje zaposljivosti in možnosti zaposlitve,

-               povečanje samoiniciativnosti in podjetništva,

-               povečanje samozavesti in samospoštovanja,

-               izboljšanje znanja tujih jezikov,

-               povečanje medkulturne zavesti,

-               aktivnejše sodelovanje v družbi,

-               boljše poznavanje EU projektov in EU vrednot, ter

-               povečanje motiviranosti za nadaljnje izobraževanje (formalno in neformalno) in usposabljanje po opravljeni mobilnosti.

 

POMEMBNO: Študentom priporočamo, da si pozorno preberejo razpisno dokumentacijo v priponki, ki podrobneje določa namene, pogoje in cilje izmenjave ter razpisa, ter Pravilnik o mednarodni izmenjavi študentov.


PRIJAVA:

Študent, ki želi opraviti Erasmus+ študijsko izmenjavo v tujini, mora oddati spletno prijavnico skupaj z motivacijskim pismom v angleškem jeziku prek spletnega referata Moj FDV (Obrazci / Procesi / Prijave na Erasmus+ izmenjavo). Študentje, ki nimajo dostopa do spletnega referata, naj svojo prijavnico do roka posredujejo na int.office@fdv.uni-lj.si.

Rok za prijavo je 27. september 2020 do 24:00*. Prijave oddane po predpisanem roku za oddajo ne bodo obravnavane.

 

*Prijavni obrazec v spletnem referatu ne sme biti odprt predolgo, ker lahko seja poteče in se tako izgubijo vse vnesene informacije. Zato svetujemo, da se motivacijsko pismo pripravi v dokumentu na računalniku in se nato kopira v spletno prijavnico. Prav tako odsvetujemo, da se študenti prijavljajo v zadnjih minutah pred iztekom roka, ker lahko zaradi pretečene seje zamudijo rok.

 

Študente opozarjamo, da so zaradi narave naknadnega razpisa nekatera mesta že zasedena. Priložena tabela z razpisanimi univerzami je zgolj informativna in omogoča izbiro univerz znotraj področja študija. Trenutno prosta mesta so razvidna stolpcu K (»Prosta mesta (7. 9. 2020)«). 

V primeru, da bo na isto institucijo prijavljenih več študentov z enakim številom točk, kot je razpisanih mest, bomo z njimi opravili izbirni razgovor skupaj s predstavniki kateder oz. skrbniki programov. O datumu razgovorov bodo kandidati obveščeni naknadno.

Prijave na razpis so nujne za izvedbo mobilnosti v drugem semestru. Dejanska izvedba prijavljene mobilnosti v drugem semestru pa bo odvisna od takratnega epidemiološkega stanja, ukrepov ter načina dela univerze na katero se prijavljate.

Za dodatne informacije bomo organizirali spletni dogodek Informativni dan za naknadni razpis, ki bo v četrtek, 17. septembra 2020 ob 15.00. Prosimo vas, da se najkasneje do srede prijavite TUKAJ, da vam lahko predhodno pošljemo povezavo na spletni dogodek. 

Naknadni razpis SMS 2020-2021-slo

Naknadni razpis SMS 2020-2021-eng

PROSTA MESTA_Seznam univerz za E+ izmenjavo 2020-21_naknadni
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 08. september 2020 | v kategoriji: Erasmus razpisi, Štipendije, Razpisi, Pogodbeno sodelovanje, Erasmus+, Obvestila