Skoči do osrednje vsebine

[NAKNADNI RAZPIS E+ SMS] Mobilnost študentov z namenom študija v okviru programa Erasmus+ v drugem semestru št. l. 2023/24


Služba za pedagoško mednarodno sodelovanje in mobilnost zbira prijave na naknadni razpis za mobilnost študentov z namenom študija v okviru programa Erasmus+ za drugi semester št. l. 2023/24. Program Erasmus+ študentom/kam omogoča opravljaje rednih študijskih obveznosti na kateri koli stopnji študija namesto na FDV na partnerski instituciji v tujini. Partnerske institucije so tiste institucije, s katerimi ima FDV podpisan medinstitucionalni sporazum o izmenjavi študentov v določenem študijskem letu.

Cilji tovrstne mobilnosti so:
-               izboljšanje učnih kompetenc,
-               povečanje zaposljivosti in možnosti zaposlitve,
-               povečanje samoiniciativnosti in podjetništva,
-               povečanje samozavesti in samospoštovanja,
-               izboljšanje znanja tujih jezikov,
-               povečanje medkulturne zavesti,
-               aktivnejše sodelovanje v družbi,
-               boljše poznavanje EU projektov in EU vrednot, ter
-               povečanje motiviranosti za nadaljnje izobraževanje (formalno in neformalno) in usposabljanje po opravljeni mobilnosti.

POMEMBNO: Študenti/ke naj si pozorno preberejo razpisno dokumentacijo v priponki spodaj, ki podrobneje določa namene, pogoje in cilje izmenjave ter razpisa ter Pravilnik o mednarodni izmenjavi študentov.


PRIJAVA:

Svojo spletno prijavnico skupaj z motivacijskim pismom v angleškem jeziku naj študenti in študentke oddajo prek spletnega referata Moj FDV (MojFDV/Obrazci/Prijave na mednarodne izmenjave/Prijave na Erasmus+ izmenjavo). Če nimajo dostopa do spletnega referata, naj svojo prijavnico do roka posredujejo na office.international@fdv.uni-lj.si.

ROK ZA ODDAJO PRIJAV:

Rok za oddajo vlog je 17. september 2023 do 24:00.

OPOZORILO: Prijavni obrazec v spletnem referatu ne sme biti odprt predolgo, saj lahko seja poteče in študenti/ke tako izgubijo vnesene informacije. Zato svetujemo, da študent/ka najprej informativno odpre spletno prijavnico ter odgovore na vprašanja motivacijskega pisma pripravi v ločenem dokumentu na računalniku ter šele nato kopira v prijavni obrazec. Odsvetujemo tudi prijave v zadnjih minutah, saj lahko seje potečejo ali pa prijavni obrazec zamrzne zaradi preobremenjenosti. Pozne prijave ne bodo obravnavane.

Prijava je možna izključno za letni semester 2023-24.

SELEKCIJSKI POSTOPEK

Za potrebe selekcijskega postopka bomo vsakemu prijavljenemu/i določili rangirno mesto, ki bo seštevek povprečne ocene študija in ocene motivacijskega pisma, oddanega ob prijavi. Motivacijska pisma bodo ocenili predstavniki/ce kateder za mednarodno sodelovanje. Če se bo na isto univerzo prijavilo več študentov z istim rangirnim mestom, bomo opravili izbirne razgovore.


NAVODILA ZA BRANJE TABEL Z RAZPISANIMI UNIVERZAMI:

Seznam ponujenih univerz je objavljen spodaj ločeno po katedrah. Študenti/ke se lahko prijavijo na izmenjavo samo na univerze znotraj področij, ki so skladna z njihovim študijskim programom. Pri tem naj iščejo v tabeli za njihovo katedro in preverijo ponujene predmetov na spletni strani gostujoče univerze in se tako prepričajo v skladnost zamenjave predmetov. V primeru vprašanj pri pripravi predmetnika v tujini so na voljo predstavniki kateder za mednarodno sodelovanje, seznam je dostopen TUKAJ.

Ker gre za naknadni razpis, so na voljo samo še razpoložljiva mesta za študijsko leto 2023/24, torej tista, ki še niso bila zapolnjena ob rednem razpisu v začetku leta. Prav tako so nekatere univerze že zaključile s sprejemom nominacij za letni semester. Zaradi prehodnega obdobja med novim in starim programom Erasmus+ ter s tem povezanim podpisovanjem medinstitucionalnih pogodb si pridružujemo pravico k pozivu za spremembo izbrane univerze, če univerza nominacij ne bi sprejela. Naknadni razpis je namenjen študentom, ki na rednem razpisu niso bili izbrani na nobeno izmed v prijavi navedenih možnosti. 


VEČ INFORMACIJ:

Mednarodna pisarna FDV bo na voljo za vsa vprašanja. Več podrobnosti o programu in financiranju si lahko preberete na spletni strani  UL.  Za lažjo predstavo o poteku aktivnosti si oglejte časovnico.Vabimo vas tudi, da si preberete in ogledate informacije in vtise študentov in študentk FDV, ki so že bili na izmenjavi. Te najdete na tej podstrani, na povezavi »dodatne informacije in izkušnje študentov« pod posamezno državo. Nekaj vtisov najdete tudi tukaj.

 

Naknadni razpis:

Naknadni razpis SMS_ERASMUS+ 2023-2024-slo

Naknadni razpis SMS_ERASMUS+ 2023-2024-slo_eng-GB

 

Tabele pogodb po katedrah:

APJU_seznam-univerz-za-e-izmenjavo-2024

DI_seznam-univerz-za-e-izmenjavo-2024

KULT_seznam-univerz-za-e-izmenjavo-2024

MKŠ_seznam-univerz-za-e-izmenjavo-2024

MO_EŠ_seznam-univerz-za-e-izmenjavo-2024

NOV_seznam-univerz-za-e-izmenjavo-2024

OBR_seznam-univerz-za-e-izmenjavo-2024

POL_seznam-univerz-za-e-izmenjavo-2024

SOC_KM_seznam-univerz-za-e-izmenjavo-2024

SOC_seznam-univerz-za-e-izmenjavo-2024

TKOJ_seznam-univerz-za-e-izmenjavo-2024


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 04. september 2023 | v kategoriji: Erasmus razpisi, Obvestila, Erasmus+, Študij v tujini