Skoči do osrednje vsebine

[Doktorski študij] Kratkoročne mobilnosti doktorskih študentov z namenom študija in/ali prakse v okviru programa Erasmus+ (2024-2025)


Služba za pedagoško mednarodno sodelovanje in mobilnost zbira prijave za kratkoročne mobilnosti doktorskih študentov/k z namenom študija in/ali prakse v okviru programa Erasmus+ od 1. julija 2024 do najkasneje 30. junija 2025 oz. do porabe sredstev, v kolikor to nastopi prej.

Program Erasmus+ študentu/ki omogoča, da del rednih študijskih obveznosti, praktičnega usposabljanja, raziskovalnega dela ali pripravo doktorske naloge na tretji stopnji študija namesto na matični instituciji opravi na instituciji v tujini.

Na razpis se lahko prijavijo študenti/ke FDV, ki bodo imeli/e v času mobilnosti aktiven status študenta/ke tretje stopnje. Na mobilnost za prakso pa se lahko prijavijo tudi doktorski študenti/ke, ki so ob oddaji prijave (še) vpisani na FDV kot študenti/ke tretje stopnje, mobilnost pa bodo izvedli v času enega leta po zaključku študija tretje stopnje oz. do zaključka razpisa (kar nastopi prej).

Obdobje fizične mobilnosti v tujini je omejeno od najmanj 5 zaporednih dni do največ 30 dni. Obdobje fizične mobilnosti v tujini lahko študent/ka kombinira z izvedbo virtualne mobilnosti, do skupnega trajanja največ 12 mesecev, pri čemer virtualni del mobilnosti ni financiran s sredstvi Erasmus+. Če je študent/ka na tretji stopnji že izvedel/la Erasmus+ mobilnost z namenom študija ali prakse, skupni seštevek ne sme presegati 12 mesecev.

PRIJAVA:

Za ta razpis veljajo odprte prijave do porabe sredstev oz. zaključka razpisa. Prijavnico doktorski študenti/ke oddajo najmanj 30 dni pred načrtovanim začetkom mobilnosti in sicer tako, da prijavnico skupaj z informacijo o gostujoči univerzi/instituciji ter obveznimi prilogami pošljejo na office.international@fdv.uni-lj.si.

Obvezni deli prijave sta:

1. motivacijsko pismo v angleškem jeziku,

2. izpolnjen študijski sporazum:

- v primeru kratkoročne mobilnosti doktorskih študentov/tk z namenom študija: Študijski-sporazum---Online-Learning-Agreement, ki ga podpišejo študenti/ka, domači in tuji Erasmus+ koordinator, ter načrt raziskovanja, ki ga potrdi domača in tuja institucija,

- v primeru kratkoročne mobilnosti doktorskih študentov/tk z namenom prakse: Študijski-sporazum-za-prakso-----Learning-Agreement-for-Traineeships, ki ga podpišejo študenti/ke, domači in tuji Erasmus+ koordinator. V študijskem sporazumu se opredeli tudi vsebina prakse.

Študenti/ke se lahko prijavijo na izmenjavo za namen študija na univerze znotraj svojih področij raziskovanja. Seznam ponujenih univerz najdete tukaj: Seznam-univerz-za-izmenjavo  

Zaradi prehodnega obdobja med novim in predhodnim programom Erasmus+ ter s tem povezanim podpisovanjem medinstitucionalnih sporazumov si pridržujemo pravico k pozivu za spremembo izbrane univerze. Študent/ke prosimo za razumevanje.

Več informacij je na voljo v razpisu:

RAZPIS_ KRATKOROČNE DR MOBILNOSTI_ERASMUS+ projekt 2023-slo

CALL FOR APPLICATIONS FOR ERASMUS SHORT-TERM DOCTORAL STUDY ANDOR TRAINEESHIP MOBILITY_2023

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 19. junij 2024 | v kategoriji: Erasmus razpisi, Erasmus prakse, Erasmus+