Spletna seminarja: uporaba besedilnih podatkov iz kataloga ADP


V arhivu družboslovnih podatkov hranimo več kot 600 družboslovnih raziskav, najstarejše segajo v 1960 ta leta, med njimi prevladujejo anketni podatki. Od leta 2017 shranjujemo tudi kvalitativne podatke. V januarju 2021 bomo v dveh spletnih seminarjih skušali približati uporabo besedilnih podatkov, ki jih hranimo v ADP. Seminarja sta vsebinsko povezana, v prvem se bodo udeleženci seznanili z uporabo orodja za analizo kvalitativnih podatkov, v drugem pa bodo videli praktično rabo orodja na primeru analize podatkov iz Kataloga ADP.  

Raziskovalce, pedagoge in študente vabimo k udeležbi. Seminarji so brezplačni, vendar se je nanje obvezno prijaviti. Izvajanje bomo posneli.

1. Spletni seminar: Uporaba besedilnih podatkov iz kataloga ADP: Praktični vidiki rabe programov za analizo besedilnih podatkov, 12. januar 2021, ob 10. uri

2. Spletni seminar: Uporaba besedilnih podatkov iz kataloga ADP: Analiza besedilnih podatkov na primeru demokratičnih forumov, 19. januar 2021, ob 10. uri  

 

O izvajalcu:

Dr. Urban Boljka je zaposlen kot strokovno raziskovalni sodelavec na Inštitutu RS za socialno varstvo. Raziskovalno se ukvarja z naslednjimi področji: socialno in družinsko politiko, blaginjo otrok in mladine, družbeno pravičnostjo in univerzalnim temeljnim dohodkom.

O Arhivu družboslovnih podatkov:

ADP je nacionalni podatkovni repozitorij za družboslovje, od leta 1997 skrbi za dolgotrajno ohranjanje kakovostnih raziskav, ki jih ponuja v ponovno rabo raziskovalcem, pedagogom, študentom, novinarjem in drugi zainteresirani javnosti. ADP je član Konzorcija evropskih arhivov družboslovnih podatkov (CESSSA) in je pridobil certifikat zaupanja vreden arhiv. 

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 05. januar 2021 | v kategoriji: