Zavod Varna pot - ponudba za sodelovanje


Zavod Varna pot - Kdo smo?

Smo ena vodilnih nevladnih organizacij na področju prometne varnosti in zagovorniki žrtev prometnih nesreč. Smo civilna, neprofitna, humanitarna in nepolitična organizacija.
Izvajamo različne programe in projekte, katerim skupne točke so pomoč, osveščanje ter spodbujanje k večji varnosti na cestah.

Zakaj prometno-varnostne vsebine?

Udeležba v prometu je edina dejavnost današnjega časa, ki se ji ni mogoče izogniti. Takoj ko stopimo iz hiše smo tako ali drugače vključeni v prometni sistem. Vsakodnevna poročila o prometnih nesrečah, poškodovanih in celo smrtnih žrtvah pa nam sporočajo, da ta sistem ni najbolj varen.

Med najbolj ranljive udeležence na cestah spadajo otroci in mladostniki, zato je prav, da storimo kar se da največ, da jih čim bolj zavarujemo.

To pa lahko storimo tako, da jih naučimo kako je v prometu potrebno ravnati, česa se je potrebno izogibati in kakšne so lahko posledice nepravilnega ravnanja.

Vrtci in šole skozi šolsko leto izvajajo različne aktivnosti v okviru prometne vzgoje in preventive, Zavod Varna pot pa ponuja še dodatne vsebine, ki jih lahko le-ti vključijo v svoj program.

Že vrsto let izvajamo preventivno-izobraževalne delavnice na temo prometne varnosti po vrtcih, OŠ, SŠ in prireditvah po Sloveniji.

Delavnice so prilagojene starostnim skupinam otrok in na kratko opisane na naslednji povezavi: http://www.varna-pot.si/si/338/Preventivne_aktivnosti_po_vrtcih_in_solah.aspx

Delavnice izvajajo naši mladi moderatorji (študenti pedagogike, socialnega dela, psihologi...) in v letu 2017 iščemo nove sodelujoče.

Kaj vam ponujamo?

  • izkušnje s področja dela z otroki, mladostniki, starši in učitelji;
  • izkušnje samostojnega vodenja aktivnosti, javnega nastopanja, skupinskega oz. timskega dela;
  • ·nova znanja s področja prometa in prometne varnosti, mladinskega dela, pedagoškega dela, komunikacije ter specifičnih tem kot so: zakonodaja, alkohol, poškodbe glave, vedenje mladostnikov ipd.;
  • tistim bolj odgovornim in predvsem samostojnim pa tudi možnost organizacijskega dela in vodenja tima.

Še kratko o samih delavnicah:

  • delavnice izvajamo občasno (navadno cca. 5 do 15 terminov mesečno), trajajo pa 3 do 4 šolske ure;
  • posamezno delavnico vodi moderator samostojno (skupina cca. 15 otrok), izvajamo pa več delavnic hkrati (navadno 4 do 10 delavnic hkrati na isti lokaciji);
  • plačilo je 20,00 € na delavnico, od moderatorjev pa želimo, da izvajajo delavnice povsod po Sloveniji, saj je plačilo enako ne glede na to ali je delavnica v Ljubljani, Mariboru ali Kopru, čas, ki ga posameznik nameni izvedbi (prihod, izvedba, odhod) pa je seveda različen;
  • ·odhod in prihod iz delavnice je skupaj izpred naših prostorov (Linhartova cesta 51, Ljubljana), kjer moderatorji dobijo ves potreben material za izvedbo delavnic, prevoz je navadno s službenim kombijem, v kolikor pa je potreben še dodaten prevoz se potni stroški povrnejo;
  • termine delavnic sporočimo vsaj 15 dni pred samo izvedbo preko maila (Doodle), da se moderatorji lahko »prijavijo« za sodelovanje, končni izbor izvajalcev pa naredimo mi;
  • še to: iščemo mlade, ki bi v programu lahko delali dalj časa, vsaj kakšno leto ali celo več.

Pogoj za sodelovanje v naših aktivnostih je udeležba na dvodnevnem izobraževanju, ki bo potekalo 29. In 30.9.2017 (za lokacijo nas kontaktirajte).

Vabimo Vas, da se nam pridružite in s tem razširite svoje znanje. V kolikor Vas sodelovanje zanima nam pošljite kratko predstavitev in kontaktne podatke na info@varna-pot.si.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 13. avgust 2017 | v kategoriji: Obvestilo