Vzpostavitev spletnega portala študijske literature Zebra


Spoštovani študenti in študentke,

cenik šolnin in prispevkov za študijsko leto 2017/2018 vključuje novo postavko, in sicer prispevek za dostop do portala e-študijskih gradiv in podpore študentom. V zvezi s tem vam želim podati nekaj pomembnih informacij.

S študijskim letom 2017/2018 bomo na Fakulteti za družbene vede odprli novo poglavje na področju dostopa do študijske literature. Z novim študijskim letom bo namreč vsem študentkam in študentom FDV na voljo spletni portal Zebra, ki bo ponujal sodoben dostop do obvezne študijske literature ter drugih študijskih in znanstvenih gradiv. Sredstva za delovanje portala učbeniške študijske literature se zagotavljajo z letnim prispevkom vseh vpisanih študentov ter prihodki, ki izhajajo iz sofinanciranja učbeniške literature FDV.

Fakulteta za družbene vede bo z uvedbo portala Zebra prva fakulteta Univerze v Ljubljani s tovrstno nadstandardno in sodobno ureditvijo področja študijske literature in avtorskih pravic. Dostop do fizičnih izvodov gradiv se ne bo v ničemer spremenil, spletni portal pa bo poleg mnogih sodobnih in bralcu prijaznih možnosti ponujal tudi tiskanje v omejenem obsegu. Portal bo deloval na vseh pametnih napravah, dostop do portala pa boste imeli vsi študenti in študentke fakultete. Natančneje boste o uporabi spletnega portala obveščeni ob vzpostavitvi. Verjamemo, da bomo z uvedbo e-portala naredili velik korak naprej k še bolj kakovostni študijski izkušnji.

V novem študijskem letu vam želim veliko uspehov in vas lepo pozdravljam.

Rado Bohinc

dekan
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 24. avgust 2017 | v kategoriji: Obvestilo