Skoči do osrednje vsebine

Vpis dodatnega leta (17. 8. do 29. 9. 2023)


Vpis dodatnega leta za študijsko leto 2023/24 bo predvidoma potekal od  17. 8. do 29. 9. 2023.

Študentom/-kam, ki ste v tekočem študijskem letu (2022/23) vpisani v zaključni letnik, se po zaključku študijskega leta ob upoštevanju 66. člena Zakona o visokem šolstvu lahko potrdi status študenta še za 12 mesecev, tj. od 1. oktobra tekočega leta do 30. septembra naslednjega leta. Zato morate narediti naslednje:

  1. V času od 17. 8. do 29. 9. 2023 oddate vlogo v spletnem referatu (gumb »Ostalo« in nato »Prošnje, vloge ali pritožbe«, »Vloga«, »Vloga za vpis dodatnega leta«).
  2. Praviloma naslednji delovni dan od prejema vloge boste na elektronski naslov prejeli obvestilo, da imate v spletnem referatu pripravljen vpisni list.
  3. Ko ga izpolnite, boste na elektronski naslov prejeli tudi račun za prispevek za študij za študijsko leto 2023/24.
  4. Pripravljen vpisni list izpolnite v Spletnem referatu (Moj FDV). Priporočamo, da za delo v spletnem referatu uporabite brskalnik Microsoft Internet Explorer ali Mozilla Firefox. Vpisnega lista vam ni potrebno tiskati, podpisovati in pošiljati v Službo za študentske zadeve. Vpisni list le izpolnite in elektronsko shranite!
  5. Vaš vpis bo uspešno zaključen, ko bomo v Službi za študentske zadeve vaš elektronsko oddani vpisni list pregledali in zaključili. O tem boste obveščeni s posebnim sporočilom. Po zaključenem postopku vpisa, si boste v spletnem referatu lahko sami natisnili potrdilo o vpisu (gumb Ostalo – Naročanje dokumentov – Prenesi potrdilo o vpisu). Na istem mestu v spletnem refertu lahko sami natisnete tudi potrdila o opravljenih obveznostih.
  6. Novo nalepko za študentsko izkaznico lahko dobite v Službi za študentske zadeve v času uradnih ur.

Če vloge za vpis dodatnega leta do 29. septembra 2023 ne boste oddali v spletnem referatu, bomo razumeli, da dodatnega leta ne želite vpisati, kar pomeni, da želite biti v študijskem letu 2023/24 brez statusa študenta/-tke.

Skladno z določili Zakona o visokem šolstvu, študenti/-tke, ki ste bili ponovno vpisani v letnik ali ste spremenili študijski program, dodatnega leta ne morete vpisati. Podatke o upravičenosti vpisa v dodatno leto bomo preverili v eVŠ - Evidenčno in analitskem informacijskem sistem visokega šolstva v RS.
POMEMBNO: V dodatno leto se lahko vpiše študent/-ka, ki poleg izpolnjevanja zgornjih pogojev študija v preteklem študijskem letu še ni zaključil/-a (mu ostaja vsaj še ena obveznost).

Za dodatna pojasnila nam lahko pišete na: referat@fdv.uni-lj.si.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 20. julij 2023 | v kategoriji: Vpis, Obvestilo