Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na dogodek evropske poslanke Irene Joveve: Medijska svoboda? Bo, da!


Spoštovani,

poslanka Evropskega parlamenta Irena Joveva z vami deli vabilo za študentke in študente na pogovor Medijska svoboda? Bo, da! z ministrico za kulturo, dr. Asto Vrečko, svetovalcem ministrice za kulturo za medije, g. Lenartom J. Kučićem, in s prof. dr. Markom Milosavljevićem.

Dogodek bo potekal 8. decembra ob 9. uri v predavalnici 1 Fakultete za družbene vede v Ljubljani. Tematika bo prihajajoči Evropski akt o svobodi medijev (Media Freedom Act – MFA). Pogovoru bo sledila interaktivna delavnica po tematskih skupinah za študente, da zajamemo glas mladih.

Evropski akt o medijski svobodi (Media Freedom Act – MFA) je predlog Evropske komisije z novim sklopom pravil za zaščito pluralizma in neodvisnosti medijev v EU. Namen tega akta je okrepitev notranjega medijskega trga, da bi lahko mediji – javni in zasebni – lažje čezmejno delovali na notranjem trgu EU, brez nepotrebnega pritiska in ob upoštevanju digitalne preobrazbe medijskega prostora.

Za dogodek zbiramo prijave, rok za prijave je ponedeljek, 5. decembra. V primeru velikega števila prijav bomo upoštevali vrstni red prijav.

pisarna evropske poslanke Irene Joveve

Vabilo študentom - Medijska svoboda Bo da!


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 16. november 2022 | v kategoriji: