Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na cepljenje proti okužbam humanim papilomavirusom (HPV) v ZD za študente Univerze v Ljubljani


V želji po boljši zaščiti mladih pred okužbo z virusom HPV bomo v Zdravstvenem domu za študente Univerze v Ljubljani organizirali 14. cepilni dan, ki bo potekal v sredo, 1. marca 2023, od 7. do 19. ure.

Cepilni dan je namenjen vsem, ki se še nikoli niso cepili in bi se proti okužbi z virusom HPV radi cepili prvič, pa tudi tistim, ki so že prejeli katerega izmed odmerkov ter želijo opraviti cepljenje z drugim oziroma tretjim odmerkom, saj je za dosego dolgoročne zaščite proti virusu HPV treba izvršiti celotno predpisano shemo cepljenja.

V okviru nacionalnega programa cepljenja je cepljenje proti HPV priporočeno in brezplačno za dekleta v 6. razredu osnovne šole. Dekleta, ki so prvo cepljenje kot šestošolke zamudila in so rojena leta 1998 ali kasneje, imajo še vedno možnost brezplačnega cepljenja pri svojem izbranem zdravniku.

Cepljenje proti HPV je priporočljivo tudi za fante in moške ter starejša dekleta in ženske, vendar pa je zanje samoplačniško. Cepljenje se zlasti priporoča ženskam, ki so že imele predrakave spremembe ali raka zaradi okužbe s HPV.

Študentje lahko cepljenje proti HPV opravijo v Zdravstvenem domu za študente UL na Aškerčevi 4 v Ljubljani.

Obvezno je predhodno naročanje in sicer od torka 14. 2. do torka 28. 2. 2023.  Na cepljenje se lahko naročite preko aplikacije doZdravnika. Pred prvo uporabo aplikacije se morate registrirati z ZZZS številko zavarovanja. Pri prijavi NE vpisujte zdravnika

Za naročilo o cepljenju kliknite priloženo priponko oz. obvestilo.

Za več informacij o cepljenju lahko pišete na elektronski naslov cepljenje@zdstudenti.si.

Mojca Miholič, dr. med., spec. druž. med.

in

Barbara Pregl, dr. med., spec. druž. med.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 14. februar 2023 | v kategoriji: Obvestilo, Redni študij