Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na cepljenje proti okužbam humanim papilomavirusom (HPV) v ZD za študente Univerze v Ljubljani


V želji po boljši zaščiti mladih pred okužbo z virusom HPV bomo v Zdravstvenem domu za študente Univerze v Ljubljani organizirali 12. cepilni dan, ki bo potekal v sredo, 12. oktobra, od 7. do 19. ure.

Cepilni dan je namenjen vsem, ki se še nikoli niso cepili in bi se proti okužbi z virusom HPV radi cepili prvič, pa tudi tistim, ki so že prejeli katerega izmed odmerkov ter želijo opraviti cepljenje z drugim oziroma tretjim odmerkom, saj je za dosego dolgoročne zaščite proti virusu HPV treba izvršiti celotno predpisano shemo cepljenja.

V okviru nacionalnega programa cepljenja je cepljenje proti HPV priporočeno in brezplačno za dekleta v 6. razredu osnovne šole. Dekleta, ki so prvo cepljenje kot šestošolke zamudila in so rojena leta 1998 ali kasneje, imajo še vedno možnost brezplačnega cepljenja pri svojem izbranem zdravniku.

Cepljenje proti HPV je priporočljivo tudi za fante in moške ter starejša dekleta in ženske, vendar pa je zanje samoplačniško. Cepljenje se zlasti priporoča ženskam, ki so že imele predrakave spremembe ali raka zaradi okužbe s HPV.

Študentje lahko cepljenje proti HPV opravijo v Zdravstvenem domu za študente UL na Aškerčevi 4 v Ljubljani.

Obvezno je predhodno naročanje preko obrazca za naročanje na spletni strani Cepljenje proti okužbi HPV – Zdravstveni dom za študente Univerze v Ljubljani (zdstudenti.si) in sicer od 5.-13.12. 2022.  Navesti je treba svoje ime, priimek, letnico rojstva in elektronski naslov.

Za več informacij o cepljenju lahko pišete na elektronski naslov cepljenje@zdstudenti.si.

Mojca Miholič, dr. med., spec. druž. med.

in

Barbara Pregl, dr. med., spec. druž. med.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 07. december 2022 | v kategoriji: Obvestilo