Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na cepljenje proti okužbam HPV


Spoštovani,

pošiljamo vam vabilo na cepljenje proti okužbam s HPV.

V želji po boljši zaščiti mladih proti okužbi z virusom HPV bo Zdravstveni dom za študente Univerze v Ljubljani organiziral 12. cepilni dan, ki bo potekal v sredo, 12. oktobra 2022, od 7. do 19. ure.

Cepilni dan je namenjen tako vsem, ki bi se proti okužbi z virusom HPV radi cepili prvič, kot tudi posameznikom, ki so že prejeli katerega izmed odmerkov ter želijo opraviti cepljenje z drugim oziroma tretjim odmerkom; za dosego dolgoročne zaščite proti virusu HPV je namreč treba izvršiti celotno predpisano shemo cepljenja.

V okviru nacionalnega programa cepljenja je cepljenje proti HPV priporočeno in brezplačno za dekleta v 6. razredu osnovne šole. Dekleta, ki so prvo cepljenje kot šestošolke zamudila in so rojena leta 1998 ali kasneje, se lahko cepijo brezplačno. Cepljenje proti HPV je priporočljivo tudi za fante in moške ter starejša dekleta in ženske, ki so bile rojene pred letom 1998, vendar je zanje samoplačniško.

Študentje lahko cepljenje proti HPV opravijo v Zdravstvenem domu za študente UL na Aškerčevi 4 v Ljubljani.

Več o virusu HPV in pomembnosti preventive si lahko preberete spletni strani Zdravstvenega doma Aškerčeva na https://www.zdstudenti.si/aktualno/novice/okuzbe-s-hpv-se-lahko-nalezes-ze-s-tesnim-stikom/.

Obvezno je predhodno naročanje, , do torka, 11. oktobra 2022, preko https://www.zdstudenti.si/aktualno/sreda-8-6-2022-cepilni-dan-proti-humanim-papiloma-virusom-hpv/, kjer je treba navesti ime, priimek, letnico rojstva in elektronski naslov.

 Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 11. oktober 2022 | v kategoriji: