Skoči do osrednje vsebine

Informacija o II. javnem natečaju Varuha človekovih pravic Republike Slovenije za diplomska, magistrska in doktorska dela s področja človekovih pravic


Spoštovani,

Namen javnega natečaja je spodbujanje raziskovalne dejavnosti študentov vseh treh ravni visokošolskega študija na področju človekovih pravic, s poudarkom na proučevanju stanja človekovih pravic v Republiki Sloveniji ter implementaciji mednarodnih in evropskih standardov človekovih pravic v slovenski pravni red.

Na natečaj se lahko prijavijo kandidatke in kandidati, ki so uspešno zagovarjali diplomsko, magistrsko ali doktorsko delo na univerzi oziroma visokošolskem zavodu v Republiki Sloveniji, ter kandidatke in kandidati iz Republike Slovenije, ki so uspešno zagovarjali diplomsko, magistrsko ali doktorsko delo na univerzi oziroma visokošolskem zavodu v tujini. Upoštevala se bodo dela, zagovarjana v obdobju od 1. 1. do 31. 12. 2022. Predmet natečaja so uspešno zagovarjana diplomska, magistrska in doktorska dela na katerikoli univerzi oziroma drugem visokošolskem zavodu v Sloveniji ali v tujini, ki obravnavajo tematiko človekovih pravic in temeljnih svoboščin v Republiki Sloveniji.

Rok za oddajo del je do vključno 24. 2. 2023.

Zadevni javni razpis je dostopen tudi na naši spletni strani www.varuh-rs.si .

Lep pozdrav,


Varuh človekovih pravic / Human Rights Ombudsman
Dunajska cesta 56, 1000 Ljubljana
 +386 (1) 475 00 50
 info@varuh-rs.si

 www.varuh-rs.si, www.ombudsman.si
Varuh človekovih pravic    
@VaruhCPRS
___________________________

Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 03. januar 2023 | v kategoriji: