European Defence Challenge - Razpis za dodiplomske in podiplomske študente


Študente/-tke obveščamo o razpisu oziroma tekmovanju s področja obrambe in tehnoloških ved, imenovanem "European Defence Challenge" za dodiplomske in podiplomske študente na vseh visokošolskih zavodih, ki ga podpira tudi Erasmus+ program Evropske Unije.

Gre za razpis, pri katerem morajo študenti poiskati kreativne in hkrati strokovne odgovore na vprašanje “Which technologies and technology bricks are particularly relevant for Europe’s sovereignty in defence and security?”. Pri tem se lahko prijavijo sami ali v paru. Lahko oziroma celo zaželeno je, da se povežejo s študenti iz iste študijske smeri ali s študenti drugih izobraževalnih zavodov oziroma celo drugih držav. Vprašanje je interdisciplinarne narave, zato je predvideno povezovanje študentov bolj tehničnih, inženirskih smeri in študentov političnih oziroma poslovnih ved.

Rok za oddajo pisnih izdelkov je že precej blizu, saj morajo študenti do polnoči (CET), 30. januarja 2021 oddati svoje pisne izdelke na 1 strani po predhodni registraciji na spletni strani. Do 5. marca 2021 se bo izbralo študente, ki gredo v naslednji krog. V drugi fazi bo treba do polnoči (CET), 30. aprila oddati obsežnejši izdelek na 10 straneh.

Gre za razpis, ki lahko marsikateremu študentu pomaga pri karierni usmeritvi oziroma odpre karierne možnosti po končanem študiju.

Relevantni spletni strani:

- povezava do več informacij - https://assets-plus.eu/

- dostop za registracijo in prenos predloge: https://assets-plus.eu/challenge/

Pisarna Evropskega parlamenta v Ljubljani


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 28. januar 2021 | v kategoriji: Obvestilo