Skoči do osrednje vsebine

Maja Dizdarevič


Maja Dizdarevicpredstojnica oddelka na Univerzi v Ljubljani, odgovorna za razvoj dejavnosti kariernih centrov, klubov alumnov in obštudijske dejavnosti

Zakaj ste se odločili za študij na FDV?

Za študij sem se odločila po čistem naključju in zadnji dan roka za oddajo vpis. Vse do zadnjega sem bila namreč odločena, da bom študirala defektologijo (op.p. zdaj se študijski program imenuje specialna in rehabilitacijska pedagogika), ko pa mi je na nagradnem izletu izkušena defektologinja odsvetovala študij, sem se v strahu in popolnoma nekritično do prejete informacije, premislila. Mladostniška zaletavost morda. Ampak ničesar ne obžalujem. Sledilo je intenzivno raziskovanje drugih študijskih programov in preučevanje zaposlitvenih možnosti po študiju. Študijski program sociologija – kadrovski menedžment sem odkrila zadnji dan in me je takoj pritegnil. Vseboval je namreč predmete različnih strokovnih področij. Od politologije, komunikologije, psihologije, menedžmenta, izobraževanja odraslih in vodenja organizacij. Od nekdaj me je zanimala psihologija, želela sem delati z ljudmi in hkrati biti vpeta v poslovni svet, imeti možnost in znanje delati stvari na bolje za posameznike, skupine in širšo družbo.

Kaj ste želeli biti na začetku študijske poti?

Nisem imela jasne vizije kaj bi točno počela. Moj namen je bil pridobiti čim več različnega znanja, izkušenj in poznanstev, na podlagi katerih bi lažje odkrila kaj me veseli.

Ste med študijem nabirali izkušnje s prakso ali z delom? Na katerih področjih?

V času študija sem pridobila raznolike izkušnje. Ob študiju sem lahko precej delala in bila aktivna tudi v Društvu študentov kadrovskega menedžmenta in ŠOU Ljubljana. Opravljala sem delo v promociji, marketingu, sodelovala z zaposlitvenimi portali in delala na zaposlitvenih sejmih, pomagala v kadrovski službi podjetja. Na ta način sem spoznala različna delovna okolja in naloge ter videla, v čem sem dobra, kaj me veseli in čemu naj se izognem. Obžalujem le, da se takrat nisem opogumila za študijsko izmenjavo ali prakso v tujini.

Kako bi na kratko opisali svojo pot od diplome/magisterija do danes?

Že takoj po diplomi sem se zaposlila na Univerzi v Ljubljani kot samostojna svetovalka za razvoj storitev za študente. Zadolžena sem bila za karierno svetovanje, koordinirala Leonardo da Vinci projekt mobilnosti za brezposelne diplomante in bila vključena v razvoj tutorstva. V manj kot dveh letih delovnih izkušenj sem prevzela zelo odgovorno nalogo, vzpostavitev Kariernih centrov za fakultete in akademije Univerzi v Ljubljani. Šlo je za projekt iz Evropskih socialnih skladov, v okviru katerega sem morala postaviti in uvesti ekipo kariernih svetovalcev, dodelati v preteklosti že identificirane storitve in jih prilagoditi specifikam financerja ipd. Karierne centre vodim že osmo leto, v zadnjih letih pa sem vpeta tudi v področje razvoja klubov alumov in obštudijske dejavnosti.

Kaj je bil za vas največji karierni izziv?

Da imam vpliva na delanje sprememb na bolje in pri tem ohranim zdravo pamet, glede na določene omejitve v javnem sektorju J Še vedno me mika delo v gospodarstvu, ampak me trenutno delovno mesto tako izpopolnjuje, da si ne predstavljam, da bi mi bila lahko kje drugje vsebina dela tako všeč kot tukaj. Denar me ne motivira. Motivirata me vsebina dela in medosebni odnosi.  

Kako je FDV prispeval k vašemu uspehu na karierni poti?

Dal mi je široko paleto različnih znanj, razgledanost, socialno mrežo, ki mi še danes veliko pomeni. Zaposlila sem se takoj po diplomi, pri delu pa mi zelo koristi široka paleta pridobljenih znanj na fakulteti.  

Kaj bi svetovali FDV-jevcem ali pa tistim, ki se šele odločajo za študij na FDV?

Poznam in sodelujem z ogromno diplomanti FDVja, ki so na zelo zanimivih delovnih mestih, so pa tja kamor so prišli, vložili veliko truda, zato ostanite radovedni, odprti za novosti in spremembe ter proaktivni že v času študija.   

Kje počnete danes (naziv vašega delovnega mesta, vloga lahko tudi navedba podjetja, če želite)?

Sem predstojnica oddelka na Univerzi v Ljubljani, odgovorna za razvoj dejavnosti kariernih centrov, klubov alumnov in obštudijske dejavnosti. V zadnjih letih imam ta privilegij, da resnično uživam pri svojem delu in z veseljem delam to kar delam. Nekaj pride s kilometrino, nekaj pa z zaupanjem vodstva in zagnanim kolektivom. 
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 20. februar 2018 | v kategoriji: Ambasadorji