Skoči do osrednje vsebine

Študent Alen Nočajevič, Univerza v Salamanci


Sem študent Sociologije - kadrovski menedžment in sem se v 3. letniku opravil na izmenjavo v Salamanco, kjer sem izbiral večinoma med predmeti programa Human Resources Management. Izbiral sem predvsem predmete, ki so se mi zdeli zanimivi po vsebini in so mi prinesli nova znanja in poznavanje različnih pristopov. Univerza v Salamanci ima bogato univerzitetno zgodovino in kakovostne profesorje na fakultetah, dostop do knjižnic in raznolike aktivnosti v Študentskem kampusu. 

Na predavanjih in seminarjih sem pridobil bilo veliko praktičnih izkušenj in spoznal različne pristope študentov iz Evrope, ZDA, Latinske Amerike, Azije, kar je prispevalo k oblikovanju vtisa o kadrovskem področju, akademski in zaposlitveni sferi drugod. 

Poleg tega bi rad omenil se družbeni kontekst študija v tujini, ki prinaša mnogo prednosti in novih sposobnosti razumevanja družbe kot raznolike strukture kultur, držav, ljudi iz celotnega sveta, skozi formalne dogodke, neformalna srečanja, družabne dogodke... Neodvisnost od družbe in družine v kateri si odraščal ti ponudi nove izzive, odpre ti oči sveta in zapečkarskega življenja doma.  Izmenjava in življenje v tujini iz tebe naredi v boljšo in bolj kvalitetno osebnost.

 Po končani Erasmus izmenjavi sem preizkusil še »Erasmus placement«. Poiskal sem podjetje, zaprosil za štipendijo in kupil letalsko karto ter ponovno odšel v svet. Delo je bilo vezano na turistične organizacije. Možnost dela v tujini mi je prinesla novo energijo in motivacijo za študij, obenem pa sem tudi lažje presodil ali je študijsko področje povezano s tem kar bi rad delal v  življenju. Poleg tega, lahko delo v tujini ponudi še kakšno novo priložnost za katero sploh nisi vedel, da obstaja ali pa prek njega odkriješ svojo novo sposobnost, talent in potencial.     Bodi radoveden in pojdi v svet!


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 01. februar 2013 | v kategoriji: Vtisi iz tujine