Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo

  • Dobrodošli na spletnih straneh Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo

    Poslanstvo katedre je zagotavljanje odličnosti na področjih izobraževanja, raziskovanja in pri razvoju družboslovne informatike, družboslovne metodologije in družboslovne statistike.

  • Študij družboslovne informatike ponuja izjemno raznolikost

    Družboslovni informatik povezuje družboslovje, informatiko in statistiko. Pogosto dela kot podatkovni analitik in vodja projektov v javnih ustanovah in zasebnih podjetjih.

  • 11 razlogov za študij družboslovne informatike

    Še ne veste na katero fakulteto bi se vpisali? Nihate med družboslovjem in naravoslovjem?

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo od leta 1984 izvaja univerzitetni in visokošolski program družboslovne informatike in predstavlja prvi tovrstni študij v svetu.

Skladno s svojim poslanstvom Katedra svojim študentom nudi poglobljene teoretske temelje ter profesionalna znanja in veščine iz družboslovne informatike, metodologije in statistike, kar družboslovnim informatikom omogoča, da se na trgu dela kompetentno ukvarjajo z interakcijo med informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami in sodobno družbo. Družboslovni informatiki se zaposlujejo v zasebnem in javnem sektorju,  ustanavljajo lastna podjetja ali pa se posvečajo znanstveno-raziskovalni dejavnosti. Opravljajo dela, kot so spletna analitika, optimizacija informacijskih sistemov in storitev, statistika in metodologija, tržno raziskovanje, raziskovalni management in svetovanje, poslovna analitika itd.

Predavatelji na Katedri so močno vpeti v različne aplikativne in temeljne nacionalne in mednarodne projekte, sodelujejo z različnimi zasebnimi in javnimi organizacijami doma in po svetu ter objavljajo v vodilnih svetovnih publikacijah in založbah. 

40 let delovanja Statističnega društva Slovenije

17.10.2017 smo na fakulteti gostili praznovanje ob 40-letnici delovanja Statističnega društva Slovenije. Aktualni predsednik društva, prof. Matevž Bren iz Univerze v Mariboru, je orisal delovanje in aktivnosti društva, ki so pomembno prispevali k profesionalizaciji in popularizaciji statistike ter vzpostavitvi visokošolskega izobraževanja s področja statistike, v katerem sodelujejo tudi učitelji iz Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo.

19. oktober 2017 | Obvestilo

Člani Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo sodelovali na GETM3 Slovenia Sandpit 3

Prof. dr. Anuška Ferligoj, izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda in prof. dr. Tina Kogovšek s Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo so sodelovale na GETM3 Slovenia Sandpit 3.

10. oktober 2017 | Obvestilo

Člani Katedre za informatiko in metodologijo sodelovali na Sociološkem srečanju 2017

Članice in člani Katedre za informatiko in metodologijo (KDIM) izr. prof. dr. Mitja Hafner-Fink, izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda in prof. dr. Tina Kogovšek so se udeležili Sociološkega srečanja 2017 in predstavili različne prispevke.

10. oktober 2017 | Obvestilo

Fakulteta za družbene vede je v novo študijsko leto vstopila z novim vodstvom

Na Fakulteti za družbene vede smo s sprejemom 56. generacije študentk in študentov začeli novo akademsko leto. Hkrati pa je svoj štiriletni mandat na Fakulteti za družbene vede začelo novo vodstvo.

10. oktober 2017 | Obvestilo

Zavod RS za zaposlovanje išče študenta

Na Zavodu RS za zaposlovanje iščejo študenta družboslovja za pomoč pri obdelavi ankete.

24. avgust 2017 | Možnosti za delo in študij

MESI is looking for Project manager in management (M/F)

MESI is looking for an extraordinary person who will strengthen the management of the company. The position requires an extremely reliable, open minded, extra proactive person determined to successfully lead projects to the closing stage.

22. avgust 2017 | Možnosti za delo in študij

Kaj o programu Družboslovne informatike menijo diplomanti, absolventi in študenti tega programa?

 


Študijski programi 2. stopnje