Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo

  • Dobrodošli na spletnih straneh Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo

    Poslanstvo katedre je zagotavljanje odličnosti na področjih izobraževanja, raziskovanja in pri razvoju družboslovne informatike, družboslovne metodologije in družboslovne statistike.

  • Študij družboslovne informatike ponuja izjemno raznolikost

    Družboslovni informatik povezuje družboslovje, informatiko in statistiko. Pogosto dela kot podatkovni analitik in vodja projektov v javnih ustanovah in zasebnih podjetjih.

  • 11 razlogov za študij družboslovne informatike

    Še ne veste na katero fakulteto bi se vpisali? Nihate med družboslovjem in naravoslovjem?

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo od leta 1984 izvaja univerzitetni in visokošolski program družboslovne informatike in predstavlja prvi tovrstni študij v svetu.

Skladno s svojim poslanstvom Katedra svojim študentom nudi poglobljene teoretske temelje ter profesionalna znanja in veščine iz družboslovne informatike, metodologije in statistike, kar družboslovnim informatikom omogoča, da se na trgu dela kompetentno ukvarjajo z interakcijo med informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami in sodobno družbo. Družboslovni informatiki se zaposlujejo v zasebnem in javnem sektorju,  ustanavljajo lastna podjetja ali pa se posvečajo znanstveno-raziskovalni dejavnosti. Opravljajo dela, kot so spletna analitika, optimizacija informacijskih sistemov in storitev, statistika in metodologija, tržno raziskovanje, raziskovalni management in svetovanje, poslovna analitika itd.

Predavatelji na Katedri so močno vpeti v različne aplikativne in temeljne nacionalne in mednarodne projekte, sodelujejo z različnimi zasebnimi in javnimi organizacijami doma in po svetu ter objavljajo v vodilnih svetovnih publikacijah in založbah. 

12. DiD piknik 2017

Društvo DiD vas vabi na 12. tradicionalni piknik, na katerem se bomo zbrali študenti, profesorji, diplomanti, magistranti ter simpatizerji Družboslovne informatike na FDV-ju ter ob dobri hrani, pijači in družbi skupaj preživeli lepo majsko popoldne, podaljšano v noč.

24. maj 2017 | Obvestilo

Vabilo na konferenco »Prihodnost slovenske države blaginje«

Vabimo vas na konferenco »Prihodnost slovenske države blaginje«, ki bo potekala v sredo, 24. 5. 2017 na Fakulteti za družbene vede.

23. maj 2017 | Obvestilo

Vabilo na delavnico o izbiri izbirnih predmetov za študente DI

V četrtek, 1. junija 2017 med 9.00 in 10.00 bo v predavalnici FDV-15 potekala delavnica o izbiri izbirnih predmetov, ki jo organizira Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo v sodelovanju s študenti družboslovne informatike.

22. maj 2017 | Obvestilo

Praktični primeri uporabe znanja iz družboslovne informatike in sinologije: študije primera Kitajski turisti in igralniški gosti

V sklopu sodelovanja v projektu PKP (»PO KREATIVNI POTI DO PRAKTIČNEGA ZNANJA« s podjetjem CEATM, d.o.o.) bo dne 23.5.2017 izvedeno predavanje z naslovom Praktični primeri uporabe znanja iz družboslovne informatike in sinologije: študije primera Kitajski turisti in igralniški gosti.

17. maj 2017 | Obvestilo

Three Machine Learning and Data Mining PostDoc/PhD Positions (Univ Koblenz-Landau DE)

The Institute for Web Science & Technologies (WeST) at the University of Koblenz-Landau is offering three full-time researcher positions in the field of Machine Learning and Data Mining.

22. maj 2017 | Možnosti za delo in študij

InnoRenew Izola is seeking for Data Scientist

This is a leadership position at a new research institute, the InnoRenew CoE, primarily focused on investigating renewable materials utilisation in products and buildings, monitoring performance in use, and the related health, environmental, and social impacts.

17. maj 2017 | Možnosti za delo in študij

Kaj o programu Družboslovne informatike menijo diplomanti, absolventi in študenti tega programa?

 


Študijski programi 2. stopnje