Zmagovalka Prvenstva UL v šahu študentka družboslovne informatike


Pri organizaciji letošnjega tekmovanja so znova sodelovale Slovenska univerzitetna športna zveza, Športna zveza Univerze v Ljubljani  in Šahovska zveza Slovenije. Tekmovanje je štelo za državno univerzitetno prvenstvo ter prvenstvo Univerze v Ljubljani za študijsko leto 2015/16. Udeležilo se ga je 54 tekmovalcev. 51 z Univerze v Ljubljani (UL) ter triije z drugih visokošolskih zavodov.

špela_orehek_med_igroV močni konkurenci izkušenih šahistk in šahistov s statusom študenta so si zmago in naslov državnih študentskih prvakov za študijsko leto 2015/16 priigrali Aljoša Tomazini (ŠK Impol Slovenska Bistrica) z ECM (Alma mater Europaea) in Špela Orehek (ŠD Domžale) s Fakultete za družbene vede UL. Z zmago sta si Aljoša in Špela zagotovila vstopnico v slovensko študentsko šahovsko reprezentanco, ki bo odpotovala na Svetovno univerzitetno prvenstvo v šahu leta 2016 v Abu Dhabi v Združenih arabskih emiratih.

V okviru tekmovanja je potekal tudi turnir za naslov najboljših šahistk in šahistov med študenti Univerze v Ljubljani. V moški kategoriji je v konkurenci štiridesetih tekmovalcev slavil student Pravne fakultete UL Jernej Špalir ŠK Triglav Kršk (ŠK Triglav Krško). Na drugo mesto se je uvrstil student Fakultete za strojništvo UL Jernej Zupančič (ŠD KRKA Novo mesto), na tretje pa Samo Štajner (ŠK Triglav Krško) s Fakultete za strojništvo UL.

V ženski kategoriji je tekmovalo šest študentk med katerimi se je z zlatom okitila študentka Fakultete za družbene vede UL Špela Orehek. Srebro je priigrala Špela Kolarič (ŠD Kočevje) z Ekonomske fakultete UL, bron pa Caterina Leonardi (ŠK Komenda) s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo UL:

Najboljši študenti in študentke na Prvenstvu UL v šahu so se uvrstili v šahovsko izbrano vrsto UL, ki bo nastopila na Evropskih univerzitetnih igrah, ki bodo potekale julija 2016 v Zagrebu na Hrvaškem.

Študentom UL se je pridružilo tudi pet zaposlenih na UL. Najboljši rezultat med zaposlenimi je dosegel Prodekan za študijsko področje Fakultete za farmacijo (FFA)  UL dr. Aleš Obreza. Na drugo mesto se je uvrstil dr. Robert Roškar, prav tako z FFA UL, na tretje pa dr. George Mejak s Fakulteto za matematiko in fiziko UL.

Ekipno je bila najuspešnejša Fakulteta za matematiko in fiziko UL, ki jo je zastopalo sedem šahistov in ena šahistka. Drugo mesto v ekipni razvrstitvi je zasedla Fakulteta za farmacijo UL, tretje pa Pravna fakulteta UL.

Za najboljše šahiste in šahistke so nagrade zagotovili: Mladinska knjiga in ŠOU v Ljubljani. Tekmovanje so podprli: Univerza v Ljubljani, Mestna občina Ljubljana, Fundacija za šport, ŠOU v Ljubljani, EkipaSN, Zavod ŠKL in zlati partner Eles s.o.o. Več o tekmovanju lahko preberete na www.unisport.si

Besedilo: Z.M.

Foto: M. Pušnik

Naši študentki iskrene čestitke!


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 09. december 2015 | v kategoriji: Obvestilo, Objave, Aktualno, Izdelki študentov