* Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje


Zavod RS za zaposlovanje nudi možnost praktičnega usposabljanja dvema študentoma univerzitetnega programa Družboslovne informatike. 

Prvi praktikant bi bil vključen v kvantitativno raziskavo, s katero kratkoročno napovedujejo potrebe na trgu dela, med delodajalci z 10 ali več zaposlenimi. Z raziskavo pričnejo aprila in je izvedena do konca maja. Praksa bi vključevala vnos anket, oddanih na papirju, preverjanje podatkov, ki so vneseni s strani delodajalcev on-line, sodelovanje pri pripravi poročil (grafi, tekst, vizualna podoba vsebine), lahko tudi zapis rezultatov za objavo v medijih. Zagotavljanje metodološke enotnosti podatkov (metode, metodološko orodje), Izdelava pregledov in analiz (spremljanje in analiziranje trga dela, ankete itd.), Poslovno poročanje / spremljanje učinkovitosti, Zagotavljanje in
diseminacija statističnih podatkov (notranjim in zunanjim uporabnikom).

 

Pri drugem praktikantu se išče napredno znanje orodja Excel: seznanitev s podatkovnimi skladišči, iz katerih bo študent/-ka pripravljal/-a poizvedbe in se na tak način seznanil/-a z bazami podatkov, ki jih imajo v ZRSZ. Najbolj ustrezen pričetek dela, bi bil v začetku aprila, ker bi takrat lahko pomagal/-a pri anketi Napovednik zaposlovanja: pregled in kontrola anket, vnos anket, ki pridejo po pošti in nadaljnja kontrola podatkov. Kandidat bo sodeloval tudi pri pripravljanju drugih anket, ki jih izvajajo, v orodju 1KA.

Delo bo potekalo prek tripartitne pogodbe.

Interes za navedeno praktično usposabljanje sporočite na praksa@fdvinfo.net.

<< Nazaj na stran Praksa

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 31. januar 2020 | v kategoriji: Prosta delovna mesta