WeCount – vabilo na predstavitev projekta s področja znanosti za državljane


WeCountV torek, 24. 11. 2020, ob 10h na 2. stopnji programa Družboslovna informatika pri predmetu Nove tehnologije v družboslovnem raziskovanju gostimo kolege iz Fakultete za arhitekturo UL, ki bodo predstavili projekt WeCount. Namen projekta je spremljanje prometa na območju Mestne občine Ljubljane ter tudi drugih občin. Ključni del projekta je vključevanje in participacija mestnih prebivalcev pri nameščanju nizkocenovnih in avtomatiziranih senzorjev za štetje prometa na okno njihovega doma ali delovnega mesta s primernim pogledom na ulico.

Gre torej za projekt s področja znanosti za državljane (angl. citizen science), ki udeležencem ponuja orodja za spremljanje prometa na njihovi lokaciji. Gre za lep primer zbiranja podatkov v sodobni družbi, ki vodi v velike zbirke podatkov (big data), uporablja pa se jih lahko tako za namene izboljšanja kakovosti življenja sodelujočih v projektu kot širše, za načrtovanje prometne infrastrukture v mestu.

Poleg študentov pri predmetu ste na predstavitev in pogovor o projektu vabljeni tudi drugi študenti družboslovne informatike. Če bi se želeli udeležiti predstavitve preko Zooma, ki bo potekala v angleščini, pišite na katja.lozar@fdv.uni-lj.si, da vam posreduje Zoom povezavo.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 23. november 2020 | v kategoriji: Obvestilo