Vabljena predavanja prof. dr. Michaela Bošnjaka (ZPID, Univerza v Trieru)


Med 25. in 26. aprilom so Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo ter Center za družboslovno informatiko (CDI) gostili prof. dr. Michaela Bošnjaka, direktorja inštituta ZPID - Leibniz Institute for Psychology Information (Trier, Nemčija) in profesorja na Univerzi v Trieru. Prof. Bošnjak je dolgoletni sodelavec CDI in eden izmed pionirjev na področju spletne anketne metodologije. Njegova raziskovalna področja vključujejo predvsem meta-analizo, potrošniško psihologijo in anketno metodologijo.

Prof. Bošnjak je izvedel serijo predavanj o meta-analizi, ki so potekala v sklopu predmeta Novi statistični pristopi (interdisciplinarni doktorski študijski program Statistika, Univerza v Ljubljani). Prosojnice s predavanj so dostopne na spletni strani http://www.meta-analysis.eu.

Poleg tega smo organizirali odprt sestanek, kjer je prof. Bošnjak predstavil inštitut ZPID raziskovalcem in doktorskim študentom s Fakultete za družbene vede in drugih institucij. Namen dogodka je bila izmenjava raziskovalni idej in pregled možnosti za sodelovanje s inštitutom ZPID na področju kvantitativnega in kvalitativnega raziskovanja.

 Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 03. maj 2018 | v kategoriji: Obvestilo