Vabilo na Webinar »Data in Europe«


CESSDA (Consortium of European Socience Data Arvchives) organizira sklop Webinar-jev z naslovom Data in Europe.

Webinar: How to Find Data in Europe, 17. maj 2017                 

V Evropi je na voljo veliko podatkov, s katerimi je mogoče raziskovati družbene pojave in iskati rešitve za družbene izzive. Toda kako priti do njih in kako jih razumeti? CESSDA pripravlja na to temo uvodni spletni seminar, v katerem bodo predstavljene glavne primerjalne in longitudinalne raziskave. Temu bo sledil praktičen prikaz iskanja in razumevanja podatkov na primeru britanskega UK Data Service in nemškega GESIS. Spletni seminar bo trajal 60 min. Obvezna je prijava. Več »

Webinar: Data in Europe: Political Behaviour

Vabimo vas, da se prijavite na brezplačen spletni seminar, ki bo pod okriljem CESSDA potekal 7. junija 2017, ob 14. uri. V seminarju bodo predstavljeni podatki, ki so v Evropi na voljo, o političnem vedenju, vključujoč volitve, primerjalne anketne raziskave in longitudinalne podatke. Seminar bo trajal 60 minut in je brezplačen, vendar se je nanj potrebno prijaviti.  Več »

Webinar: Data in Europe: Ageing

V sklopu seminarjev, ki jih organizira CESSDA, bo 14. junija 2017, ob 15. uri, potekal še seminar na temo staranja. Udeleženci se bodo seznanili s ključnimi raziskavami s področja staranja, vključujoč longitudinalne in mednarodne raziskave, kot npr. Raziskava o zdravju, procesu staranja in upokojevanju v Evropi (SHARE), the English Longitudinal Study of Ageing (ELSA) and The Irish Longitudinal Study on Ageing (TILDA). Več »


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 17. maj 2017 | v kategoriji: Obvestilo