Te zanima študij prihodnosti? Izberi Družboslovno informatiko!


Predstavljamo vam nov triletni študijski program Družboslovna informatika, ki interdisciplinarno povezuje znanja informacijsko-komunikacijske tehnologije, družboslovja ter interneta. Glavna področja študija s katerimi se študenti srečajo zajemajo znanja uporabne informatike, raziskovanja interneta, metodologije, statistike in podatkovne analitike. Prednost študija je njegova usmerjenost v prihodnost, omogoča namreč odlične možnosti zaposlitve ter nadaljevanje študija na različnih magistrskih programih, ima velik poudarek na praktičnemu delu, ponuja možnost prakse v podjetjih ter morebitnih delodajalcih in možnost študija v tujini. 

Nov študijski program ponuja dve zanimivi študijski smeri: Digitalne tehnologije in družba ter Uporabna družboslovna informatika, v okviru katerih poleg skupnih obveznih predmetov  študentje vpisujejo tudi široko izbiro strokovnih izbirnih predmetov. 

Smer Digitalne tehnologije in družba je bolj usmerjena v veščine poznavanja družbenih procesov ter spletne analitike, rabe informacijsko-komunikacijskih tehnologij, sociološkega razumevanje družbenih medijev in uporabe ter uvajanja internetnih tehnologij. Medtem ko je smer Uporabna družboslovna informatika bolj usmerjena v načrtovanje in zasnovo internetnih sistemov ter komunikacij, sodelovanje v razvoju sodobnih tehnologij in implementacijo digitalnih vsebin/storitev. 

Možnosti zaposlitve in kariere 

Večina študentov Družboslovne informatike se zaposli takoj po končanem študiju v različnih podjetjih, organizacijah in ustanovah, državni upravi, javnem in zasebnem sektorju, kjer uporabljajo informacijsko-komunikacijska orodja, storitve in rešitve. Opravljajo dela, kot so spletna analitikaposlovna analitika, optimizacija informacijskih sistemov in storitev, statistika in metodologija. 

 

1.2
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 27. januar 2019 | v kategoriji: Obvestilo