Statistično društvo Slovenije: Vabilo na tretji mednarodni seminar One World YoungStatS


Vljudno povabljeni na tretji mednarodni seminar na temo »Composite-Based Structural Equation Modeling: Developments and Perspectives« v okviru spletnih seminarjev One World YoungStatS, s predstavitvami treh vodilnih mlajših raziskovalcev na področju raziskovanja kompozitnih modelov strukturnih enačb in modelov delnih najmanjših kvadratov (PLS):

  • Benjamin Liengaard (Aarhus University, Danska): "Measurement Invariance Testing with Latent Variable Scores using Partial Least Squares Path Modeling"
  • Nicholas Danks (Trinity College Dublin, Irska): "The Role of Prediction in Composite Modeling"
  • Florian Schuberth (University of Twente, Nizozemska): "Confirmatory Composite Analysis"

Predstavitve bo komentiral prof. dr. Jörg Henseler (University of Twente).

Seminar bo potekal v sredo, 19.5.2021, s pričetkom ob 16. uri.

Več informacij, vključno z registracijo na dogodek, najdete na spletni strani seminarja One World YoungStatS.

Hkrati napovedujemo tudi četrti seminar One World YoungStatS, ki bo potekal 20. junija 2021 na temo trenutnih napredkov v metodah analize funkcijskih podatkov (FDA), prav tako z nekaj vodilnimi mlajšimi raziskovalci na tem področju.

Seminar One World YoungStatS je del projekta YoungStatS, ki poteka v okviru pobude Young Statisticians Europe (YSE) pri združenju FENStatS. Seminar poteka na mesečni ravni, njegov namen pa je predstavljati zanimivejše mlajše raziskovalce na področjih statistike, verjetnosti in ekonometrije v mednarodnem merilu.

Vljudno povabljeni k poslušanju!


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 04. maj 2021 | v kategoriji: Obvestilo