Prvo nacionalno srečanje ključnih deležnikov pri projektu Interreg Europe ITHACA


V četrtek, 22. junija, je na Fakulteti za družbene vede potekalo prvo nacionalno srečanje ključnih deležnikov pri projektu Interreg Europe ITHACA.

ITHACA_resize1

 

Projekt ITHACA združuje devet evropskih regij s skupnim ciljem izboljšanja politik in akcijskih načrtov na področju uvajanja storitev e-oskrbe in e-zdravja ter večje podpore inovativnim podjetjem, ki delujejo na tem področju. Vodja projekta na Univerzi v Ljubljani je doc. dr. Vesna Dolničar.

Govorci na dogodku, ki ga vodil Gregor Cuzak (SDMI), so bili prof. dr. Valentina Hlebec (FDV, KDIM), doc. dr. Vesna Dolničar (vodja projekta na Univerzi v Ljubljani, FDV, KDIM), mag. Tatjana Buzeti (Ministrstvo za zdravje), mag. Davor Dominkuš (Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti) ter dr. Sandra Evans (Eberhard Karls University of Tübingen, Nemčija).

Na dogodku, ki se ga je udeležilo 36 deležnikov iz različnih organizacij povezanih z e-zdravjem in e-oskrbo v Sloveniji, so se prisotni seznanili s projektom ITHACA, s prednostno osjo 2.9 Operativnega Programa za obdobje 2014-2020 s poudarkom na razvoju pilotnih IKT projektov, z načrtovanimi projekti na področju dolgotrajne oskrbe in deinstitucionalizacije ter s predlogoma načrtovanega Zakona o dolgotrajni oskrbi in Strategije dolgožive družbe. Gostja iz Nemčije je na dogodku predstavila primer dobre prakse pri vzpostavljanju ekosistema na področju e-oskrbe in e-zdravja iz nemške zvezne dežele Baden-Württemberg.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 30. junij 2017 | v kategoriji: Obvestilo