Skoči do osrednje vsebine

Kako poteka prijava na zagovor?


Za zagovor ni potrebna posebna prijava, ampak so na vsak zagovor avtomatično uvrščeni vsi študenti, ki so pravočasno oddali vsa gradiva. Naknadno so sicer lahko študenti povabljeni k manjšim dopolnitvam gradiv. Vsekakor pa je po tem, ko študent odda gradiva, vsaka skrb za to, ali je uvrščen na zagovor ali ne, povsem odveč. Seveda pa ob oddaji obvezno preverite, ali so se vaše datoteke pravilno naložile.

V nekaj dneh po preteku roka bodo vsi študenti, ki so pravočasno oddali gradiva, naknadno povabljeni, da potrdijo zagovor v prihajajočem terminu. Gre torej zgolj za potrditev udeležbe (nekateri študenti, ki oddajo gradivo, namreč lahko izberejo tudi kasnejši termini) in ne za prijavo.


Najkasneje dva tedna po opravljeni praksi mora študent v spletni referat naložiti uradno FDV Potrdilo o opravljanju prakse na študijskem programu, ki ga izpolnijo in podpišejo v organizaciji. Priporočljivo je, da ob tem odda tudi Poročilo in PPT (čeprav je skrajni rok za oddajo dva tedna do zagovora). Datumi zagovorov so objavljeni nspletni strani. Priporočljivo je tudi, da:

  • študent izbere okvirni datum že na začetku prakse in
  • da gradivo odda takoj po zaključku prakse (in ne čaka dveh tednov do zagovora).

Študent mora pri pisanju Poročila dosledno upoštevati navodila in posebej paziti na kakovost jezika. Enako velja za PPT predstavitev, v katero vključi tudi fotografijo stavbe oziroma vhoda (logotip) organizacije ter svojega delovnega mesta (priporoča pa se tudi selfie s svojim mentorjem in sodelavci).

Najkasneje dva tedna do zagovora (še bolje pa je, če to naredi že ob zaključku prakse) torej študent naloži v spletni referat predmeta Praksa naslednja gradiva:

(Prijava v Moj FDV→Spletni referat→Predmeti→Praksa→Poročila→Novo poročilo).

Če je študent oddal nepopolno ali nekakovostno dokumentacijo, bo po e-mailu pozvan k popravkom. Vsaj teden dni pred zagovorom mora imeti študent v spletnem referatu predmeta Praksa naložene vse potrebne dokumente –  in to z že vključenimi morebitnimi popravki. V primeru ustrezne dokumentacije bo študent uvrščen na seznam za želeni termin za zagovor in o tem tudi obveščen. V nasprotnem primeru bo uvrščen na seznam za naslednji zagovor (seveda v primeru pravočasne in kakovostne poprave).

Študent v izbranem terminu predstavi svojo prakso, odgovarja na vprašanja in pridobi oceno (Opravil/-a ali Ni opravil/-a). Obvezna je udeležba na celotnem zagovoru, ki običajno traja 60-90 minut.

V primeru manjših pomanjkljivost (npr. neupoštevanje zahtevanih popravkov na gradivih, neustrezna predstavitev, odsotnost na celotni seansi zagovora) mora študent zagovor ponavljati. V primeru, da je praksa neustrezna (npr. naknadno se izkaže, da ne sodi v profil DI, ocena mentorja v organizaciji je izrazito negativna), pa se je treba dogovoriti za dopolnitev ali celo ponovitev prakse.

Po vpisani oceni študent naslednji dan izpolni še uradno FDV študentsko evalvacijsko anketo, ki je zelo pomembna, traja pa le minuto.


<< Nazaj na stran Praksa


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 27. oktober 2019 | v kategoriji: Pogosta vprašanja